Osei'nin transferi gerçekleşti!

Orduspor Kulübü iki haftadır görüşme halinde oldukları Gana'nın Berekum Chelsea takımı ile bonservis konusunda anlaşma sağladıktan sonra 1988 doğumlu genç forvet Emmanuel Banahene Osei'nin transferini gerçekleştirdi. Gana Premier Liginde geçtiğimiz sezon

Osei'nin transferi gerçekleşti!

Orduspor Kulübü iki haftadır görüşme halinde oldukları Gana'nın Berekum Chelsea takımı ile bonservis konusunda anlaşma sağladıktan sonra 1988 doğumlu genç forvet Emmanuel Banahene Osei'nin transferini gerçekleştirdi.

Gana Premier Liginde geçtiğimiz sezon Berekum Chelsea takımı ile şampiyonluk yaşayan 23 yaşında ki santrafor Emmanuel Banahene Osei, aynı zamanda ofansif orta saha ve sol açık mevkilerinde de görev alabiliyor. Bugün vize işlemlerini hallettikten sonra Türkiye'ye gelecek olan Banahene, kendisini Mor-Beyaz'lık renklere bağlayan imzayı atacak ve daha sonra Orduspor'un Slovenya kampına katılacak.

Emmanuel Banahene Osei Kimdir ?

16 Ağustos 1988 Gana doğumlu olan Emmanuel Banahene Osei, geçtiğimiz sezon Gana Premier Liginde şampiyonluk sevinci yaşayan Berekum Chelsea takımında santrafor olarak görev aldı. 1.85 boyunda ve 75 kilo ağırlığında olan, sol ayağını iyi kullanan Ganalı futbolcu, aynı zamanda ofansif orta saha ve sol açık mevkilerinde de görev alabiliyor.

Banahene Osei, geçtiğimiz sezon Gana Premier Liginde Berekum Chelsea takımı ile şampiyonluk yaşarken, futbola Gana'da Dyword Fc ve Cedars Fc takımlarında başladı ve 2004-2005 sezonunda Stay Cool FC takımına transfer olarak profesyonel futbola ilk adımını attı.

2005 yılında Gana'nın Inter Allies Fc takımına transfer olan Banahene, aynı yıl U-17 Gana Milli Takımı ile U-17 Afrika Uluslar Kupasında 3.'lük başarısı elde etti ve U-17 Dünya Kupası karşılaşmalarında Gana Milli Takımının formasını giydi.

2006-2008 yılları arasında bu defa Hearts of Lions takımının formasını giyen Banahene, 2008 yılında İsrail'in Hapoel Petah Tikva takımına transfer oldu. 2008-2009 sezonunda İsrail 1.Liginde Hapoel Petah Tikva'da 16 karşılaşmada sadece bir gol atabilen Banahene, sezonun 2.yarısında İsrail 1.Liginde Bnei Sakhnin takımına kiralandı ve bu takımda 14 karşılaşmada 9 gol kaydetti.

2009 yılında ülkesi Gana'ya geri dönen Emmanuel Banahene Osei, 2009-2010 sezonunda eski takımı Hearts Of Lions'un formasını giydi. 2010-2011 sezonunda ise ülkesinde Bechem Chelsea takımına transfer olan genç futbolcu, bu takımda iyi bir sezonun ardından Gana Premier Lig Şampiyonluğu sevincini yaşadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler