Orhan "Trabzon Gücünü kaybetti

Trabzonspor Hukuk Kurulu eski üyelerinden Avukat Hakan Orhan, Haber61 TV'de yayınlanan Kadir Can ve Orhan Çavuşoğlu'nun hazırladığı “Kısa Pas” programına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'un şike mücadelesinin hukuk ayağındaki etkin i

Orhan "Trabzon Gücünü kaybetti

Trabzonspor Hukuk Kurulu eski üyelerinden Avukat Hakan Orhan, Haber61 TV'de yayınlanan Kadir Can ve Orhan Çavuşoğlu'nun hazırladığı “Kısa Pas” programına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'un şike mücadelesinin hukuk ayağındaki etkin isimlerinden olan Avukat Hakan Orhan, Savcı Mehmet Berk'in tapelerin doğru olduğunu belirten açıklamasını, “Mehmet Berk'in konuşmalarına hiç gerek yok. Biz davanın içerisindeydik. 16. ACM Başkanı tek tek sordu, kimse itiraz etmedi.” şeklinde yorumladı.

Trabzonspor'un şike sürecine gerektiği önemi kurumsal anlamda vermediğini ifade eden Hakan Orhan, “Trabzonspor Dergisi'nde şike ile ilgili bir yazı gördünüz mü? Trabzonspor Resmî İnternet Sitesi'nde şike bölümü var mı?” şeklindeki eleştirilerini bordo mavili kulübe yöneltti.

TRABZON GÜCÜNÜ KAYBETTİ

Trabzon'un şehir olarak şike sürecinde sınıfta kaldığını ifade eden Hakan Orhan, “Trabzon eskiden her açıdan güçlü bir şehirdi. Operası, sineması olan bir kentti. Trabzon dışından gelenler, Trabzon'da yaşayanlar elbirliği ile Trabzon'u mahvetti. Biz de düzenin bir parçası olduk.” dedi.

Şike davasının gerçek kahramanlarından birisi olarak İbrahim Ertürk'ü gösteren Hakan Orhan, “İbrahim Ertürk tek başına milyonlarca dolarayaptırılamayacak PR çalışmasını yaptı. Avrupa basını ile kurduğu ikili ilişkiler ile sayısız haber çıkarttı şike ile lakalı olarak. Benjamin Best'in çektiği Şike Belgeseli'nde Trabzonspor'un yer almasını sağladı. Bu belgesel yakın zamanda gösterime girecek. Trabzonspor'un mağduriyeti de anlatılacak. İbrahim Ertürk'e ne kadar teşekkür etsek azdır.” şeklinde konuştu.

Şike davasında çok sayıda hukukçunun Trabzonspor için fikir verdiği ifade eden Hakan Orhan, “Şike davasında hukuksal anlamda çok kişinin yardımı dokundu. Bizler bu davanın tüm dosyalarına hakimiz. Elbette dışarıdan fikrini aldığımız, bizleri destekleyen çok değerli hukukçular var. Bunlardan birisi mesela Mert Yaşar'dır. Bazı hukukçular da isimlerinin açıklanmasını istememişlerdir o yüzden açıklamıyoruz. Ancak ileride eğer bu hukukçular isimlerinin açıklanmasını isterlerse kamuoyuyla paylaşırız. “ dedi.

Bucaspor'un şike davasında kritik başvurular yaptığını belirten Hakan Orhan, “Bucaspor, davayı Trabzonspor kadar takip etmiyor ama yapılması gerekenleri yapıyorlar. Biz onlara da yardımcı oluyoruz.” şeklinde konuştu.

TFF'YE DESTEK VERDİN DE NE OLDU?

Trabzonspor'un TFF seçimlerinde Yıldırım Demirören'e verdiği desteği eleştiren Hakan Orhan şunları söyledi:

“Trabzonspor, Yıldırım Demirören'e destek vererek ne elde etti? Sadece hakkı olan parayı daha önce aldı. Kurullara adam soktuk' diye övünüyorsun; yahu adamlar 4-5 kişi sokuyor, senin soktuğun 1 kişinin hiçbir anlamı yok.Trabzonspor'un zaten bu tür yollara başvurmaması gerekiyor. O kurullarda adamı çok olan kararı alıyor. Adalet bu değil.Trabzonspor'un kupasını vermeyen kurum kim? TFF. Peki sen destek verdikten sonra TFF'nin zihniyetinde bir değişiklik oldu mu?”

TRABZONSPOR'U BİTİRDİNİZ!

Siyasetin şike davasında çok etkin bir rol oynadığını belirten Hakan Orhan şöyle konuştu:

“Siyasi otoritenin bugün Türkiye'de karışmadığı hiçbir şey yok. Şike davası, Trabzon için de turnusol oldu. Siyaset, oy hesabı ve Fenerbahçe taraftarının Trabzonspor taraftarından fazla olması sebebiyle şike dosyasını sömürdü.Süleyman Soylu, 'Süreç devam ediyor' diyor. Yahu ortada süreç müreç bırakmadınız parti olarak! Trabzonspor'u bitirdiniz.”  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor