Orduspor'da hazırlıklar başlıyor

Orduspor formasıyla Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden birçok futbolcuyla yollar ayrılırken, yeni takım oluşturma çalışmaları da bütün hızıyla sürüyor. Orduspor Teknik direktörü Erkan Sözeri, yeni bir takım kurmaya çalıştıklarını belirtirken, hedeflerin

Orduspor'da hazırlıklar başlıyor


Orduspor formasıyla Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden birçok futbolcuyla yollar ayrılırken, yeni takım oluşturma çalışmaları da bütün hızıyla sürüyor. Orduspor Teknik direktörü Erkan Sözeri, yeni bir takım kurmaya çalıştıklarını belirtirken, hedeflerinin PTT 1. Lig’de üst sıralar olduğunu söyledi.


Teknik direktör Sözeri, futbolcu seçimlerini yaparken, sadece futbol kalitesine değil, insanlık kalitesine de dikkat ettiklerini ifade ederek, “Yeni takım kurma çalışmalarımız devam ediyor. Biz tekrar düştüğümüz yeri hedefliyoruz. Onun için çalışıyoruz. Öncelikle seçtiğimiz futbolculara söylediğim bir şey var. Önce insan kalitesi sonra futbolcu kalitesine bakarak, seçim yapmaya çalışıyoruz. Çünkü biz başarıya giden yolun uyumlu oyuncular ile ve kaliteli oyuncular ile birlikte olan oyuncularla olacağını düşünüyoruz. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda birkaç tane bakacağımız oyuncu var. Yurtdışından gelen gurbetçi oyuncular var. Şu anda bir iki tane alt yapıdan alarak 23 oyuncuya ulaşacağız. Ama 6-7 tane oyuncu transfer etme planımız var. Temaslarımız sürüyor. Yabancı oyuncular konusunda da çalışmalar var. Bir hafta içinde kadroyu şekillendireceğiz. Sezon başı transferleri kolay olmuyor. 20 Temmuz tarihinde Bolu kampına gideceğiz. Bu kampa kadar transfer çalışmalarını tamamlamayı düşünüyoruz” dedi.

“ORKUN’U İSTİYORUZ”
Orduspor’un Mersin İdman Yurdu'nda forma giyen kaleci Orkun Uşak ile anlaşma aşamasında olduğunu söyleyen teknik direktör Sözeri, “Kaleci Orkun konusu basına da yansıdı. Orkun ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Ufak tefek pürüzler var. Onlar da çözülecek diye düşünüyorum. Orkun olmazsa B planımızda var. Ama Orkun olsun diye istiyoruz açıkçası” diye konuştu.
Erkan Sözeri, PTT 1.Lig’de hedefinin üst sıralar olduğunun altını çizerek, “Transfer ettiğimiz tanıdığımız bildiğimiz daha önce çalıştığımız oyuncularımız var. Çalışmadığımız oyuncularda var. Onlar ile burada birlikte olacağız. Biz şuna güveniyoruz. Biz hangi futbolcuyu transfer edersek edelim, kendi diyalogumuza güveniyoruz. Hem diyalog hem de antrenman anlamında hedefler doğrultusunda hepsinin örtüşeceğini düşünüyoruz. Takımı eksik yaptık gibi mazeretlerin arkasına sığınmak istemiyorum. Biz sonuçta bir takım yapacağız. Bu takım ile Ordu şehrinin bizden bir beklentisi var. Nasıl bir takım yaparsak yapalım, bu demek değildir ki çok sıradan oyuncular olacak. İsim oyuncularda katılacak. Bu oyuncular ile Ordu şehrinin beklentisi doğrultusunda hedefe oynayacaktır. Biz yola çıkarken öyle çıktık. Hangi oyuncu gurubuyla çalışırsak çalışalım hedefe oynamayı çok istiyoruz. PTT 1. Lig zorlu geçecek gibi gözüküyor. Ben çok iddialı konuşmayı sevmem ama kendi hedefimi açıklamak istiyorum. Kesinlikle yukarılara oynamak istiyoruz. Öyle bir takımda oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

“ONLARI MAHCUP ETMEYECEĞİZ”
Sözeri, Orduspor taraftarının kendilerine her zaman destek vermesi gerektiğini vurgulayarak, “Orduspor’un ligden düşmesinden dolayı bir demoralize durumu var. Orduspor, Ordu şehrini temsil eden bir kulüp. Orduspor ne kadar başarılı olursa Ordu şehri de o kadar iyi temsil edilir. Biz başarılı olmak için her şeyi yapacağız. Ordu taraftarlarının Orduspor’a küsmek bir şanslarının olmadığını düşünüyorum. Başka Orduspor yok. O yüzden küskünlük, kırgınlık olduysa bunları bir kenara bırakarak, takımımıza sonuna kadar destek olmamız gerekiyor. Yeni bir takım oluşturuyoruz. Biz o futbolcularımıza hedefe oynamaya ikna ederken, insanlarında bize destek vermelerini bekliyoruz. Sadece bize koşulsuz destek versinler biz onları mahcup etmeyeceğiz. Eleştiriler oluyor. Onu takip ediyoruz. Biz her türlü eleştiriye saygılıyız. Hep beraber kenetlenmeliyiz. Başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Özellikle transferlerimiz Ordu şehrini gördüler. Taraftarını biliyorlar. Bizi arayan birçok futbolcuda oluyor. Süper Lig’den bile gelmek isteyenler oldu. Bu bir ayrıcalıktır diye düşünüyorum. Bu ayrıcalığın taraftarımız farkındadır. Bize destek versinler. Bu takım onları utandırmayacaktır” şeklinde konuştu.
Öte yandan Orduspor, yarın Orduspor Durugöl Tesisleri’nde topbaşı yapacakken, 18 Temmuz’da futbolcular iki günlük iznin ardından 20 Temmuz tarihinde Bolu Koru Otel’de kampa girecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler