Orduspor'a stad müjdesi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kentte yeni stat yapımı konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile gerekli çalışmaları tamamladıklarını söyledi. Yılmaz, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin idari yapılanma

Orduspor'a stad müjdesi
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kentte yeni stat yapımı konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile gerekli çalışmaları tamamladıklarını söyledi.
 
Yılmaz, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin idari yapılanması ve hayata geçireceği projelere ilişkin bilgiler verdi. 
 
Ordu halkına vadettikleri en önemli projelerden birinin de yeni stadyum projesi olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
 
"Şimdi biz seçimden önce 20 bin kişilik dedik, ona az dediler, 50 bin dedik, ona da fazla demişlerdi. Ben de en son karar olarak yeni stadyumun UEFA kriterlerine uygun olmasını söylemiştim. UEFA'ya göre 26 bini geçtiğiniz an kriterlere uygun oluyorsunuz. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri Ordu'ya gelerek kendileriyle en üst seviyede çalışmalar yaptık."
 
Yılmaz, "Sonuç olarak gelinen noktada yeni stadyum konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile gerekli çalışmaları tamamladık, aksi bir sorun çıkmadığı takdirde stadyumumuzu Durugöl Mahallesi'nde bulunan Orduspor tesislerinin önündeki araziye yapmayı planlıyoruz. Bunu planlarken de iki gerekçemiz var. Birincisi söz konusu arazi Gençlik ve Spor Bakanlığına ait. İkinci olarak ise alan üzerinde bulunan ve amatör takımlarımızın kullandıkları iki saha ömürlerini bitirdiler" ifadelerini kullandı.
 
- Maliyeti 120 milyon lira
 
Enver Yılmaz, stadyumun inşaatına gelecek yıl başlamayı düşündükleri belirterek, şunları kaydetti:
 
"Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak projenin maliyeti 120 milyon lira. Şu an itibarıyla 27 bin kişi kapasiteli olarak planlanan yeni stadyumun gelecek yıl inşaatına başlamayı düşünüyoruz. İnşallah hava şartları ve diğer koşullar iyi giderse bir yıl içerisinde inşaatı tamamlamayı istiyoruz." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor