Orduspor'a Braga'dan stoper!

Portekiz Ligi'nin Flaş takımlarından Braga'nın stoperi Miguel Garcia ile 10 gündür görüşme halinde olan ve son olarak ön protokol imzalayan Orduspor, bu futbolcuyu bugün İstanbul'a getiriyor. Bugün 16:30'da ailesi ile birlikte İstanbul'a gelecek olan futb

Orduspor'a Braga'dan stoper!

Portekiz Ligi'nin Flaş takımlarından Braga'nın stoperi Miguel Garcia ile 10 gündür görüşme halinde olan ve son olarak ön protokol imzalayan Orduspor, bu futbolcuyu bugün İstanbul'a getiriyor. Bugün 16:30'da ailesi ile birlikte İstanbul'a gelecek olan futbolcu, daha sonra Orduspor yönetimi ile masaya oturacak. Başkan Nedim Türkmen ile görüşecek olan Miguel Garcia ile son aşamada bir sorun çıkmaz ve anlaşma sağlanırsa, Salı günü bu futbolcu sağlık kontrolünden geçecek ve kendisini Mor Beyaz'lı renklere bağlayacak sözleşmeyi imzalayacak.

1983 Portekiz doğumlu tecrübeli futbolcu, Stoper ve sağ bek olarak görev yaptığı Portekiz'in Braga takımı ile bu yıl UEFA Kupası Final karşılaşmasında Porto'ya karşı mücadele etmiş, ilk 11'de görev aldığı karşılaşmada 90 dakika sahada kalmıştı. Bu sezon Braga forması ile 18'i Portekiz Ligi, 8'i Uefa Avrupa Ligi, 3'ü Portekiz Kupası ve 7'si Şampiyonlar Ligi olmak üzere 36 karşılaşmada görev alan Miguel Garcia, bu maçların 34'ün de ilk 11'de görev aldı.

2004-2005 sezonunda Uefa Kupasında Sporting Lizbon forması ile 7 karşılaşmada görev alan Garcia, Uefa Kupası finalinde CSKA Moskova'ya karşı 90 dakika forma giymişti.

2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında da S.Lizbon forması giyen futbolcu hem Şampiyonlar Ligi hem de UEFA Kupası maçlarında görev almıştı.

Miguel Garcia, bugüne kadar 10 kez Şampiyonlar Ligi ve 17 kez'de Uefa Avrupa Ligi (Uefa Kupası) olmak üzere 27 kez Avrupa maçlarında forma giyerken, 2 kez Uefa Kupasında final oynama başarısı gösterdi.

Nicolas Belay Salı Günü Geliyor

Orduspor'un 2.transfer bombası ise Fransa Ligini bu sezon 5.bitiren Sochoux'un tecrübeli orta saha oyuncusu Nicolas Maurice Belay oldu. Bu futbolcu ile de görüşmelerini büyük bir titizlikle sürdüren Orduspor yönetimi, son olarak ön protokol anlaşması yapmıştı. Bugün İstanbul'a gelecek olan Miguel Garcia'dan sonra Salı günüde Nicolas Maurice Belay İstanbul'a gelerek Orduspor yönetimi ile masaya oturacak. Salı günü yapılacak görüşmelerde bir soun yaşanmadığı taktirde bu futbolcu Çarşamba günü sağlık kontrolünden geçecek ve Orduspor ile sözleşme imzalayacak.

Fransa Ligini bu sezon Sochoux forması ile 40 maçta görev alan Nicolas Belay, bu maçların 34'ünde ilk 11'de görev aldı. Şimdi P.S.G. takımında oynayan milli futbolcumuz Mevlüt Erdinç'in aynı zamanda eski takım arkadaşı olan 26 yaşındaki sol kanat oyuncusu Nicolas Mauris Belay, 4 sezondur Sochaux forması giyiyor. 2005-2006 sezonunda Monaco forması giyen Belay, o sezon Miguel Garcia gibi Uefa Kupasında görev almış ve 4 karşılaşmada forma giymişti.

Kaleci Fevzi İle Yeni Sözleşme Yapılacak

Orduspor yönetiminin A.Wien takımında Sosa Fornezzi ile 3 yıllık sözleşme imzalamısının ardında takımda ki geleceği merak konusu olan Fevzi Elmas ile Orduspor yönetimi devam kararı aldı. Sözleşmesi sona eren tecrübeli kaleciyi elinde tutmak isteyen Orduspor yönetimi, her konuda anlaşma sağladığı Fevzi Elmas ile Çarşamba günü 2 yıllık yeni sözleşme imzalayacak.

Milan'lı Rodney Strasser'de Sona Yaklaşıldı

Daha önce Orduspor Başkanı Nedim Türkmen'in kulübü Milan ile anlaşma sağladıklarını açıkladığı Rodney Strasser transferinde de sona yaklaşıldığı öğrenildi. İtalyan kulübü Milan'la bu futbolcu için her konuda anlaştıklarını tekrarlayan Başkan Nedim Türkmen, satın alma opsiyonu ile birlikte bu futbolcuyu 1 yıl Mor Beyaz'lı renklere katmak istediklerini tekrarladı. Şu an tatilde olan genç futbolcu ile yapılan son görüşmeden Strasser'in Orduspor'un teklifine evet dediği ve en geç Cuma günü bu futbolcununda Türkiye'ye gelerek Orduspor'a imza atacağı öğrenildi.

Rodney Strasser dışında, Milan'dan iki futbolcu ile daha görüşme halinde olduklarını belirten Başkan Nedim Türkmen, Perşembe günü hem Strasser transferi için, hem Milan'dan transferi düşünülen 2 futbolcu için hem de Fierontina kulübü ile görüşmeler yapmak için Perşembe günü İtalya'ya gidecek.

30 Mart 1990 Sierra Leone doğumlu olan genç orta saha oyuncusu 2007 yılında Kallon'dan İtalya devi AC Milan'a transfer olmuştu. 2010 yılına kadar Milan'ın hem as kadrosunda hem de U-20 kadrosunda bulunan Rodney Strasser, Milan forması ile ilk lig maçını ise 21 Aralık 2008'de Udinese'ye karşı giymişti. Geçtiğimiz sezon 14 numaralı forma ile mücadele eden Strasser, Milan ile 3 Lig, 2'de Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına çıkarken, 6 Ocak 2011'de deplasmanda oynanan Cagliari karşılaşmasında 58.dakikada oyuna girmiş ve 88.dakikada attığı golle takıma galibiyeti getiren isim olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler