Orduspor ile Valilik arasında kriz

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden “Orduspor'a valilik olarak destek vermedikleri” şeklindeki yayınlara karşı açıklama yaptı. Vali Düzgün, yasal olarak spor kulüplerine ödenek aktarılmasının mümkün olmadığını, ancak ellerinden gel

Orduspor ile Valilik arasında kriz

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden “Orduspor'a valilik olarak destek vermedikleri” şeklindeki yayınlara karşı açıklama yaptı. Vali Düzgün, yasal olarak spor kulüplerine ödenek aktarılmasının mümkün olmadığını, ancak ellerinden gelen tüm imkanları kullandıklarını ve son dönemde 95 bin lira yardım yapılmasını sağladıklarını belirtti.
 

Ordu Valisi Düzgün, 10 madde halinde yayınladığı basın açıklamasında, neden Orduspor'a ödenek aktarılmadığı ve destek verilmediği iddialarını cevaplandırdı. Yasal olarak profesyonel spor kulüplerine il özel idaresi veya valiliklerin kamu kaynaklarından ödenek aktarmasının mümkün olmadığını vurgulayan Vali Düzgün, "Yasal olarak Orduspor Kulübü'ne yardım yapılması mümkün olmamasına rağmen, İl Özel İdaresi'nce ilimizdeki amatör spor kulüplerine ayrılan ödeneğin tamamından daha fazla miktarda bir yardım, Orduspor'un kombine biletlerinin satışı ya da valiliğimizin tavsiyesi ile kulübe yapılan bağışlarla son dört ay içerisinde 95 bin TL'ye ulaşmış ve bu destek uygulaması halen devam etmektedir" dedi.
 

Vali Düzgün, Orta Camii yanındaki otoparkın Orduspor'a verilmemesi ile ilgili olarak, "Yapılan düzenlemeler sonrası, bu arazi kiralanmak üzere Maliye Bakanlığından talep edilmiş, ancak Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün genelgeleri ve ilgili yazıları gereğince açık ihale yöntemiyle kiralamaya çıkarılmıştır. Ancak, otopark kiralama ihalesine ilimiz Ordu'dan başka taliplilerin de çıkması sonucu kamuoyunca da bilindiği gibi otopark ihalesi başka bir kişi üzerinde kalmıştır" açıklamasında bulundu.

"ORDUSPOR'A GEREKEN DESTEK VERİLİYOR"
10 yıllığına Orduspor Kulübü'ne kiralanan 19 Eylül Stadı'nın ışıklandırılması ve maraton tribünü üzerinin kapatılması konusunun çözümlenmesi için Ordulu bakan ve milletvekilleriyle beraber konunun valilikçe yakından takip edildiğini, halen yapım çalışmaları sürdürülmekte olan ışıklandırılma çalışmalarının bu ay sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Vali Düzgün, şu açıklamalarda bulundu: "İlimizi Bank Asya 1. Lig'de temsil eden ve içinde bulunduğumuz sezon yeniden Süper Lig'e yükselme yolunda mücadele eden Orduspor Kulübümüze gelir kaynağı oluşturmak için geçtiğimiz yıllarda Orduspor'a tahsis edilen otopark ve 34 adet işyerinin kira gelirlerinin Orduspor Kulübü tarafından tahsiline ilişkin uygulamanın devamı için de valiliğimizce gereken destek halen verilmektedir. Orduspor Kulübü'nün talebiyle kendilerine daha uygun antrenman sahası sağlamak üzere 2 adet doğal çim saha yapımı için çalışmalar sürdürülmektedir. Orduspor Kulübü altyapı tesislerinin ihtiyacı olan bazı demirbaş eşyalar valiliğimiz aracılığı ile alınarak 2010 yılı Ekim ayı içerisinde Orduspor Kulübü'ne hibe edilmiştir. Ordu Valisi olarak Orduspor'un hem ilimizdeki hem de imkan olduğu takdirde deplasman maçları, sadece görev gereği değil, gönülden verilen desteğin sonucu olarak bazen mesai saatleri (!) içinde olsa bile takip edilmektedir. Bundan sonra da her türlü kaygıdan uzak Ordu'ya, Ordululara ve Orduspor'a olan sevginin sonucu olarak verilen destek devam edecek ve haksız eleştiriler bu durumu değiştiremeyecektir."

VALİLİKTEN ORDUSPOR'A YARDIM KAMPANYASI
Orduspor'un Süper Lig'e yükselme mücadelesinde önemli bir noktayı yakaladığını ancak puan cetvelindeki takım sıralamalarının sürekli değişebileceğini de vurgulayan Vali Düzgün, Orduspor'a Yardım Kampanyası başlattıklarını da açıkladı. Vali Düzgün, bu konuda şu açıklamayı yaptı: "Halen Bank Asya 1. Lig'de 3. durumda olan Orduspor'un lider ile arasında sadece 1 puan fark varken, 8. sırada yer alan akımla arasında sadece 1 maçlık puan farkı vardır. Orduspor Kulüp Başkanı Sayın Nedim Türkmen de bunlara dikkat çekerek, 2. yarıda istediğimiz başarıyı elde edebilmemiz için Orduspor'a iyi bir forvet oyuncusu(golcü) transfer etmek istediklerini, ancak buna ekonomik imkanlarının olmadığını, Ordulu vatandaşlarımızın yardımıyla bu transferi gerçekleştirmek istediklerini belirtmiştir. Bu amaçla Ordu'daki meslek kuruluşlarının, iş hayatındaki oda ve derneklerin, işadamı, sanayici, memur, işçi esnaf, gazeteci tüm Orduluların Orduspor'a maddi yardımda bulunmalarını sağlamak amacıyla 31 Ocak 2011 tarihine kadar sürecek 'Orduspor'a Yardım Kampanyası' başlatılmıştır. Sadece bu amaçla, Yapı Kredi Bankası Ordu Şubesi'nde (Şube Kodu:130) Kulüp tarafından 'Orduspor Kulübü Derneği Kampanya Hesabı' adıyla bir hesap açılmıştır. Hesap No: 87029635, IBAN NO: TR50 0006 7010 0000 0087 029635 olan yardım kampanyasına, Orduspor'a gönül vermiş herkesin katılması beklenmektedir."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor