Orduspor, 'Barça'layacak

Orduspor Alt Yapısını geliştirip, oyuncu yetiştirmek için anlaşmaya vardığı Barcelona Alt Yapı Teknik Direktörü Joseph Ramon, BSA Direktörü Oriol Bueno ve Danışman Roman Suve bugün Ordu Durugöl Tesislerine geldi. Barcelona alt yapı konusunda Dünya'nın değ

Orduspor, 'Barça'layacak

Orduspor Alt Yapısını geliştirip, oyuncu yetiştirmek için anlaşmaya vardığı Barcelona Alt Yapı Teknik Direktörü Joseph Ramon, BSA Direktörü Oriol Bueno ve Danışman Roman Suve bugün Ordu Durugöl Tesislerine geldi.

 

Barcelona alt yapı konusunda Dünya'nın değişik ülkelerinde okullar açarak futbolcu yetiştiriyor. Bu ülkeler arasında İspanya, İtalya, İskandinav ülkeleri, Hollanda, Fas, Japonya, Suudi Arabistan, Brezilya gibi ülkelerde eğitim veriliyor.

od.jpg

Orduspor ile ilk kez Türkiye'de eğitim verecek olan kısa adı BSA olan Barcelona Soccer Academy Teknik Direktörü Joseph Ramon, BSA Direktörü Oriol Bueno ve aaDanışman Roman Suve Orduspor'un tesislerini gezerek Avrupa'ya örnek bir tesis olduğunu, Büyük Teknik Direktör Hector Cuper'in Orduspor'u seçmesine şaşmadığını söyledi.

 

Ramon, Orduspor Kulüp Başkanı Doç.Dr.Nedim Türkmen'in kendilerini projeler ile ikna ettiğini, ilk kez Türkiye'ye geldiklerini böyle bir planlarının bugüne kadar olmadığını belirtti.

 

Alt yapı Teknik Direktörlerine bilgi veren Barcelona Alt Yapı Teknik Direktörü Joseph Ramon, 'Türkiye'de ilk kez bir takım ile çalışacağız diyerek, "Çalışma 2 veya 3 yılı bulacak. Uzun süreli bir eğitim ardından Orduspor futbolcu yetiştiren bir fabrika olacaktır" dedi.

 

2 Yılda Orduspor, Barcelona Olacak

 

Orduspor'un herşeyi ile Barcelona'nın alt yapısına uyum sağlayacağıın söyleyen Barcelona Soccer Academy Teknik Direktörü Joseph Ramon, "7 yıldır Barcelona'nın Alt Yapısında Teknik Direktörlük görevini yerine getiriyorum. Şuan ise Dubai'de Barcelona okulunun Teknik Direktörlük görevini yerine getiriyorum. 2 yıldırlı bu görevdeyim ve takımımız Barcelona sistemi ile 5 kupa kazandı."

 

Okul Gibi Eğitim Veriyoruz

 

Barcelona Soccer Academy Teknik Direktörü Joseph Ramon yaptığı açıklamada, "Oyun sistemi olarak Barcelona kendini kanıtladı. Barcelona kendi akademilerinde 2000 çocuğu eğitiyor. Barcelona kulüpler ile alt yapı konusunda ortak bir çalışma yaparak 2-3 yılda eğitim vererek hem hocanın hem de oyuncuların yetişmesini sağlıyor. 6 yaşından çocuğu olarak 12 yaşına kadar teknik eğitim verirken, 12 yaş üstüne ise taktik, fiziksel mücadele, pozisyon eğitimi kısaca futbolun herşeyini öğretiyoruz. Eğitim modelimiz aynen bir okul gibi. Çocuk okula yazıldıktan sonra her yaşa göre programlar halinde eğitiliyor. Barcelona sistemine göre eğitim veriyoruz. 16 yaşına geldiğinde A takıma katarak 19 yaşına kadar konsantre olmasını sağlıyoruz. Ardından ise A takıma katılıyor veya satılıp, kiralanıyor."

 

Maliyeti 20 Milyon Euro

 

BSA Direktörü Oriol Bueno ise, "Şuan ki Barcelona'nın değeri yaklaşık olarak 460 Milyon Euro. Bu oyunculardan Messi 11 yıldırlı takımda. Valdes, 19 yıldırlı Barcelona'da. Barcelona takımının oyuncularının tamamı Barcelona alt yapısında yetiştiler. Bunun alt yapıya bedeli ise sadece 20 Milyon Euro. Şuan için sadece bu takımdan Barcelona'nın karı 440 Milyon Euro. Barcelona 1980 yılında ilk olarak Yeteneği Geliştirme Programı çalışmalarına başladı. Bu tarikten itibaren 1980 ile 1990 yılları arasında 8 oyuncu A takımına kazandırırken, 11 kupa evine götürdü. 1990-2000 tarihleri arasında ise 10 oyuncu ve 16 kupa kazandı. 2000-2010 tarihlerinde ise 17 oyuncu ve 17 kupa kazandı. Bu alt yapı ile sağlandı. Şuanda Barcelona'nın alt yapıya harcadığı para bütçesinin yüzde 4'ü. Bunu Orduspor'da da başaracağız. Orduspor'u fabrikaya dönüştüreceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor