Önlibero eksikliğine rağmen Trabzonspor nasıl başarır?

Trabzonspor hakkında değerlendirmelerde bulunan  Servet Özkara bordo mavili takımın sorununu tespit etti.İşte Özkara'nın değerlendirmesi;Trabzonspor, Vahid Hoca'nın iyi nihyetli ve gayretli çalışmalarına , futbolcularının özverili uğraşlarına rağmen iskel

Önlibero eksikliğine rağmen Trabzonspor nasıl başarır?

Trabzonspor hakkında değerlendirmelerde bulunan  Servet Özkara bordo mavili takımın sorununu tespit etti.

İşte Özkara'nın değerlendirmesi;

Trabzonspor, Vahid Hoca'nın iyi nihyetli ve gayretli çalışmalarına , futbolcularının özverili uğraşlarına rağmen iskeletteki sorun yüzünden şu ana kadar beklenilen sonuçları alamadı.

Futbolla ilgilenen herkes çok iyi bilir ki iyi bir takım olmak için önce omurga tabir edilen, kalecin, stoperlerin, ön liberon ve de santraforun iyi olacak. Omurga sağlam oldu mu gerisi kendiliğinden gelir. Çünkü defansif ve ofansif kenar oyuncusu bulmak zor bir şey değildir. Ancak takımı ayakta tutan omurganda arıza varsa, ne iyi bir takım olabilirsin ne de beklenilen sonuçları alabilirsin...

Bu sezonki Trabzonspor'un şimdiye kadar oynadığı maçlara bakıyoruz, bu omurganın kaleci ve stoper kısmı yeterli. Ancak ön libero ile santroforda sezon başından beri sıkıntı var. Ön libero olarak oynatılan Medjani asıl mevkisi olan stoperlerin arasına çok giriyor ve hemen her topu gelişigüzel ileri vuruyor. İlk topu karşılamakta fena değil ancak kaptığı topları yeniden atıyor.

Omurganın son kısmısantrofor da ise dünya yıldızı Cardozo, Yatabre ve Deniz Yılmaz var. Cardozo henüz kendini bulup gollerini atmaya başlayamadı. Yatabare ise forma giydiği maçlarda verimli olamadı. Elazığspor'dan alınan Deniz ise ilk lig maçında sakatlandığı için kendisinden yararlanılamıyor. Üstelik omurganda en güvendiğin isim olan kalecin Onur sakatlanarak sezonu kapattı.

İşte bu nedenlerden dolayı Trabzonspor Vahid Hoca'nın iyi niyetli ve gayretli çalışmalarına futbolcuların özverili uğraşlarına rağmen şu ana kadar beklenen sonuçları alamadı. Belli ki bu sıkıntılar bir süre daha yaşanacak. Sakat futbolcular iyileşip forvetler de gol atmaya başlarsa, Fatih kalede umulan performansı gösterirse , bordo mavililer önlibero noksanlığına rağmen başarılı sonuçlar alabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler