Ömer Hoca görevine dönüyor

Trabzon Uzunsokak'taki Sarılar Camii’nde 15 gün önce verdiği Cuma vaazında Trabzonspor’u konuştuğu gerekçesiyle görevinden alınan emekli fahri imam Ömer Oskay, bugün aynı camide müezzinlik yaparken, görevine kısa sürede döneceği öğrenildi.Trabzon Müftüsü

Ömer Hoca görevine dönüyor

Trabzon Uzunsokak'taki Sarılar Camii’nde 15 gün önce verdiği Cuma vaazında Trabzonspor’u konuştuğu gerekçesiyle görevinden alınan emekli fahri imam Ömer Oskay, bugün aynı camide müezzinlik yaparken, görevine kısa sürede döneceği öğrenildi.

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı ile geçtiğimiz günlerde eski görevine dönmek üzere görüşen Oskay, bugün Cuma Namazı için daha önce görev yaptığı camiye geldi. Oskay, basın mensuplarının görüntü ve resim almasına izin vermezken, Cuma Namazı’nda müezzinlik yaptı. Oskay’ın önümüzdeki günlerde aynı camide tekrar göreve başlayacağı öğrenilirken, cami cemaati imam Oskay’ın camilerine döndüğü için mutlu olduklarını belirttiler.

Trabzon'da Uzunsokak caddesindeki Sarılar Camii fahri emekli imamı Ömer Oskay, 2 hafta önce Cuma namazı öncesi yaptığı vaazda “Ya o 60 bin seyirci ile yapılan 61. dakika şovu neydi, beni çok mutlu etti, gururlandırdı. Bizim için her yer Trabzon diyorlar ya. Tabi olacak 26 yılın özlemi var. Ben bu akşam maça gidiyorum isteyen gelir, isteyen gelmez. Biz bu sene bu şampiyonluk özlemini gidereceğiz. Ne derseniz deyin. İsterseniz bunları burada konuştum diye işime son verin. Ben bu çocukları tanıyorum, bunlar namazında niyazında çocuklar. Cenabı Allah ne muratları varsa versin. Bugün akşam maçı alalım, inşallah yolun sonu görünüyor" ifadelerini kullanmıştı.

Konunun basında yansımasının ardından Trabzon Müftüsü Veysel Çakı da “Biz kürsüdeki söylemlerinin doğru olmadığını, bu tür konuşmaların hoş olmadığını ve cami adabına yakışmadığını belirttik. Müftülük olarak da o camiye görevli sözleşmeli yeni imam atadık" demişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından konu yerel ve ulusal basında uzun süre gündemde kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler