Oliver Kahn'a şok!

Bayern Münih'in ve Alman Milli Takımı'nın eski kalecisi Oliver Kahn, vergi kaçırmaya çalıştığı suçlamasıyla Landshut Sulh Mahkemesi tarafından 125 bin avro para cezası ödemeye mahkum edildi. Kahn, geçen yılın şubat ayında Dubai'den Almanya'ya dönüşünde ya

Oliver Kahn'a şok!

Bayern Münih'in ve Alman Milli Takımı'nın eski kalecisi Oliver Kahn, vergi kaçırmaya çalıştığı suçlamasıyla Landshut Sulh Mahkemesi tarafından 125 bin avro para cezası ödemeye mahkum edildi.

 

Kahn, geçen yılın şubat ayında Dubai'den Almanya'ya dönüşünde yanında getirdiği pahalı marka eşyalar için vergi ödememekten, böylece vergi kaçırmaya çalışmaktan suçlu bulundu ve 125 bin avro para cezasına çarptırıldı.

 

Vergi kaçırmak suçundan daha önce 350 bin avro para cezasına çarptırılmış olan Kahn, gıyabında yapılan temyiz davasında avukatları aracılığıyla bu para cezasını düşürmeye çalışmıştı.

 

Dava yargıcı, savcı ve Kahn'ın avukatı arasında daha önce anlaşma sağlandığı için basına kapalı görülen davanın sadece 15 dakika sürdüğü bildirildi.

 

Münih Havaalanı gümrüğü, 22 Şubat 2010 tarihinde Dubai'den Almanya'ya dönen Kahn'ı, yanında toplam 6 bin 687,90 avro tutarında çok sayıda pahalı tişört ve deri ceket getirerek, bunları gümrüğe bildirmemekle suçlamıştı.

 

Kahn'ın, havaalanında yapılan kontrol sırasında ortaya çıkan bu eşyalar için toplam 2 bin 119,04 avro vergi ödemesi gerektiğini ifade eden gümrük, bu nedenle Kahn'ın vergi kaçırmaya teşebbüs suçunu işlemiş olduğunu kaydetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler