Olimpiyatları kazanan şehir belli oldu

İstanbul, 2020 Olimpiyatı'nın ev sahipliği için girdiğ iyarışı finalde Tokyo'ya kaybetti.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kararın ardından şunları söyledi:"Tokyo'yu tercih ettiler. Saygı duymamız gerekiyor. Farklı bir şey bekliyorduk. İstanbul farklı medeniy

Olimpiyatları kazanan şehir belli oldu

İstanbul, 2020 Olimpiyatı'nın ev sahipliği için girdiğ iyarışı finalde Tokyo'ya kaybetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kararın ardından şunları söyledi:

"Tokyo'yu tercih ettiler. Saygı duymamız gerekiyor. Farklı bir şey bekliyorduk. İstanbul farklı medeniyetlerin buluştuğu bir şehir olması bakımından farklı bir şehir. Özellikle de 7 yıllık program içinde farklı yatırımlar yapmayı planlayan bir şehir. Mevcut yatırımlarımız her şeyi karşılıyordu. Böyle uygun gördüler. Nasip değilmiş. Buraya gelmek de başarıydı. Umarız farklı adımların atılmasına vesile olur. Akdeniz Oyunları gibi birçok organizasyonu başarıyla gerçekleştirmiş bir ülkeyiz. Mevcut komite henüz hazır olmadığımızı görmüş ki böyle bir karar verdi. Hayırlısı olsun. Ama bizim tek hedefimiz Olimpiyat'ta çok daha başarılı neticeler alabilmek. Tüm milletimi selamlar. Sultanahmet'teki heyecanı takip ettim. Oradaki herkese sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. İnşallah sonunda başaracağız."

Yapılan açıklamaya göre oylamalar şöyle sonuçlandı:

1. TUR
TOKYO: 42
İSTANBUL: 26
MADRID: 26

EKSTRA OYLAMA

İSTANBUL: 49
MADRID: 45

FİNAL OYLAMASI

TOKYO: 60
İSTANBUL: 36

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor