Olimpiyatlar seni çağırıyor

Proje, başta Trabzon'da temmuz ayında düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) olmak üzere bu tür organizasyonlarda görev alacak kalifiye eleman yetiştirmeyi ve genç işsizlere istihdam olanakları sunmayı hedefliyor.Avrupa Birliği Genç İstihdamı

Olimpiyatlar seni çağırıyor

Proje, başta Trabzon'da temmuz ayında düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) olmak üzere bu tür organizasyonlarda görev alacak kalifiye eleman yetiştirmeyi ve genç işsizlere istihdam olanakları sunmayı hedefliyor.

Avrupa Birliği Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında İl Özel İdaresi'nce hazırlanan projenin koordinatörü Asena Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkeler arasındaki kültürel yakınlaşma, eğitim, tanıtım kampanyaları ve sportif karşılaşmaların, turizmin gelişmesinin yanı sıra bulunulan bölgenin cazibesini de artırdığını belirtti.

Trabzon'un, Türkiye'de son yıllarda gerçekleştirilen büyük organizasyonlara ev sahipliği yapan iller arasında önemli bir yer aldığını ifade eden Ulusoy, ''İlki 2007 yılında gerçekleştirilen Karadeniz Oyunları'na ev sahipliği yapan Trabzon, bu organizasyonla 2011 için ciddi bir hazırlık dönemi geçirmiştir. Organizasyondaki başarı dolayısıyla EYOF, Trabzon'a alınmıştır'' dedi.

EYOF'un 23-30 Temmuz tarihleri arasında 11'incisi düzenlenecek Trabzon'da yapılacak olmasının bölge tanıtımı için büyük fırsat oluşturduğunu vurgulayan Ulusoy, şunları söyledi:

''Olimpiyatlarda kalifiye elemanların çalışması, turistlerin izlenimleri ve organizasyonların sorunsuz ilerlemesi açısından önem taşımaktadır. Bu proje ile EYOF öncesinde organizasyonlarda görev alabilecek, yabancı dile hakim, spor, tarih ve kültür bilgisine sahip, insan ilişkilerinde iyi kalifiye elemanlar yetiştirerek hem bölgedeki işsiz kesimin istihdamı sağlanarak genç işsiz sayısında düşüş sağlamayı hem de bölgedeki turizme vizyon kazandırarak benzer organizasyonların bölgede tekrarlanmasına katkı sağlamayı amaçladık.''

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın da proje ortakları arasında yer aldığını, 12 ay sürecek projeden 100 kişinin yararlanacağını ifade eden Ulusoy, ''Yüzde 75'ini kadınların oluşturduğu 15-29 yaş arası 100 işsiz ve dezavantajlı gruplara dahil gençlere, yabancı dil ağırlıklı organizasyon ara elemanlığı üzerine eğitim vererek, onların istihdam edilebilirliğini artırmayı, iyi organizasyon örneklerini bölgede uygulayarak, tanıtıma katkı sağlayıp bölgesel gelişime destek olmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

-''KURSİYERLER BİRÇOK ALANDA İŞ İMKANI BULABİLECEK''-

Proje kapsamında belirlenen 100 kişiyi 25'erli 4 gruba ayıracaklarını, her grup için haftada 20 saat olmak üzere 18 hafta boyunca ''İngilizce, spor, sağlık bilgisi ve ilk yardım, organizasyon, halkla ilişkiler ve iletişim, organizatörlük ve tarih'' konulu dersler verileceğini anlatan Ulusoy, şöyle devam etti:

''Günümüzde yabancı dil birçok kapıyı açmakta, iş bulma konusunda önem arz etmektedir. Kursiyerler, aldıkları dersler sayesinde turizm firmalarında organizasyonda çalışabilecek yeterlilikte olacak, kaliteli bir eğitimden çıktıkları için birçok alanda iş imkanı bulabilecek. Proje sonucunda 100 kişiyi verilen eğitimle nitelikli hale getirmek istiyoruz.''

Ulusoy, başvuruların 11 Şubatta tamamlanacağını, 15-29 yaş arasında en az lise mezunu, işsiz, İŞKUR'a kayıtlı ve temel seviyede İngilizce bilenlerin Trabzon İl Özel İdaresi'ne şahsen veya ''www.olimpiyatlarsenicagiriyor.com'' web adresinden online olarak yapılabileceğini kaydetti.

Koordinatör Ulusoy, projeye dahil edilecek gençlerin belirlenmesinin ardından KTÜ öğretim üyelerince verilecek eğitimlere bu ay başlanacağını, eğitim boyunca kursiyerlere günlük 8'er avro harcırah ödeneceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor