Olimpiyat Trabzon için gurur verici

Devlet Opera ve Bale Sanatçısı ünlü balet Tan Sağtürk, Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nın Türkiye ve Trabzon açısından gurur verici bir organizasyon olacağını söyledi.Kendi adına kurduğu Bale ve Dans Eğitim Merkezleri’nden bir tanesi de Trabzon’a açacak ola

Olimpiyat Trabzon için gurur verici

Devlet Opera ve Bale Sanatçısı ünlü balet Tan Sağtürk, Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nın Türkiye ve Trabzon açısından gurur verici bir organizasyon olacağını söyledi.

Kendi adına kurduğu Bale ve Dans Eğitim Merkezleri’nden bir tanesi de Trabzon’a açacak olan Tan Sağtürk, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Genel Koordinatörü Nihat Doker’i ziyaret ederek, oyunlara yapabilecekleri katkılar konusunda görüş-alış verişinde bulundu.

Tan Sağtürk, gençlik olimpiyatları gibi Türkiye’de yapılan her türlü organizasyonunun ülkemizin tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bana göre bu bir milli meseledir. Türkiye’nin tanıtımı açısından çok gurur vericidir. Bu olimpiyatların Trabzon’da yapılmasının ayrı bir anlamı var. Böylesi büyük organizasyonlar genelli büyük şehirlerde yapılıyordu. Trabzon’da yapılacak organizasyon için büyük bir çalışma var. Özel formüller üzerinde duruluyor.”

Bu büyük organizasyon için özellikle koordinasyonun çok iyi yapılması gerektiğine işaret eden Tan Sağtürk, “Oyunların her aşaması önemli. Ama açılış ve kapanış seramonileri çok daha önemli.. Türkiye, bu büyük projenin altından alnının akıyla çıkacaktır. Burada edindiğim görüntü bu. İlklerin bir tanesini daha gerçekleştirecek ve daha sonra başka illere de yansıyacağını düşündüğümüz böyle projeler için Trabzon iyi bir referans olacaktır” diye konuştu.

Türkiye’nin önümüzdeki süreçte sanat ve sporla ilgili büyük projelere imza atacağına inandığını kaydeden Tan Sağtürk şöyle devam etti.

“Bizler sadece dansçı değiliz. Aynı zamanda koreografi de yapıyoruz. Benim bir arkadaşım geçmişte kış oyunlarına katılmış ve kostümlerin hareketi üzerinden gerçekleştirdiği proje çok beğenilmişti. Burada da benzeri uygulamaları yapabiliriz. Fikir önemli, hikaye çok önemlidir.. Ben bu gibi organizasyon ve çalışmalara milli mesele olarak bakıyorum. Çünkü, Türkiye’nin en iyi şekilde tanıtımı söz konusudur. Bunun için en iyileri bir araya getirmeliyiz.”

Tan Sağtürk’e Genel Koordinatör Nihat Doker tarafından, oyunların maskotu hamsi hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler