Olimpiyat meşalesi Ankara'da!

 Trabzon'da 23-30 Temmuz günleri arasında gerçekleştirilecek EYOF 2011 için 24 Mayıs'ta Atina'dan yolan çıkan ve İstanbul'a götürülen olimpiyat meşalesi, 2. durağı olan başkent Ankara'ya ulaştı. Anıttepe Koşu Pisti'nde yapılan törene Gençlik ve Spor Genel

Olimpiyat meşalesi Ankara'da!

 Trabzon'da 23-30 Temmuz günleri arasında gerçekleştirilecek EYOF 2011 için 24 Mayıs'ta Atina'dan yolan çıkan ve İstanbul'a götürülen olimpiyat meşalesi, 2. durağı olan başkent Ankara'ya ulaştı. Anıttepe Koşu Pisti'nde yapılan törene Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Nuri Demirci, Ankara Spor İl Müdürü Ahmet Sağlam ve organizasyon komitesi yetkilileri katıldı. Oyunların meşalesi Anıttepe pisti boyunca Avrupa şampiyonu milli atlet Nevin Yanıt, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu milli halterci Taner Sağır,

milli yüzücü Cansu Gökçe Özten ve eski Dünya ve Olimpiyat şampiyonu milli halterci Halil Mutlu tarafından kortej halinde taşındı. Milli sporcu yarın olimpiyat meşalesiyle pistte attıkları turun ardından milli halterci Halil Mutlu, 2.5 metre boyundaki dev meşaleyi tutuşturdu.

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Demirci, meşalenin tutuşturulmasının ardından bir konuşma yaptı. EYOF 2011'in Trabzon'da yapılmasından büyük gurur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Demirci, Türkiye'nin olimpiyatlar dışında ev sahipliği yapmadığı bir organizasyon kalmadığına işaret etti. Üstlendiği tüm organizasyonları başarıyla tamamlayan Türkiye'de sporseverlerin de salonları doldurarak kendilerine gerekli desteği verdiğini vurgulayan Demirci, tüm Türk halkına duyarlılığı için teşekkür etti.

Demirci'nin konuşmasının ardından tören halk oyunları ekibi ve EYOF 2011 maskotlarının gösterileriyle sona erdi. Olimpiyat meşalesinin bu akşam oyunların yapılacağı Trabzon'a hareket edeceği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor