Olcan UEFA'da Oynayacak

Trabzonspor'un Gaziantepspor’dan  transfer ettiği Olcan Adın ile Bursaspor’dan sezon başında transfer edilen Volkan Şen UEFA Avrupa ligi maçların da oynayacak mı oynamayacak mı?Bordo mavili ekibin Gaziantepspor’dan transfer ettiği Olcan Adın Gaziantepspor

Olcan UEFA'da Oynayacak

Trabzonspor'un Gaziantepspor’dan  transfer ettiği Olcan Adın ile Bursaspor’dan sezon başında transfer edilen Volkan Şen UEFA Avrupa ligi maçların da oynayacak mı oynamayacak mı?

Bordo mavili ekibin Gaziantepspor’dan transfer ettiği Olcan Adın Gaziantepspor ile 2 ve 3.ön eleme gurubu maçlarında Avrupa liginde forma giydiği için yeni transfer olduğu Trabzonspor formasıyla avrupa kupasında daoynayacak.

Olcan Adın  Gaziantep’in UEFA Avrupa ligi 2 ön eleme turunda D.Minsk le oynadığı maçın yanı sıra 3.ön eleme turunda Legia Varşova takımına karşı forma giydi.

Ancak aynı durum Bursaspor’dan sezon başında transfer edilen  Volkan Şen için geçerli değil. Volkan Şen Trabzonspor’a transfer olmadan önce aynı sezonda eski  takımı Bursaspor forması altında UEFA Avrupa ligi  Play_off gurubu maçlarında yer aldığı için UEFA kuralı gereği  Trabzonspor’da şampiyonlar ligi maçlarının ardından UEFA Avrupa liginde de forma giyemeyecek.

Trabzonspor şampiyonlar liginde elenmeyerek devam etmiş olsaydı, Volkan Şen Trabzonspor'da forma giyebilecekti

Kısaca Olcan Adın UEFA Avrupa liginde forma giyecek.Sezon başında Bursaspor’dan transfer edilen Volkan Şen ise Şampiyonlar ligi maçlarından sonra UEFA Avrupa ligi maçlarında da forma giyemeyecek .

İŞTE O KURAL

UEFA Avrupa Ligi veya UEFA Şampiyonlar Ligi Play- off karşılaşmaları ön eleme play-off gurubunda  forma giyen bir futbolcunun takımı elenmiş dahi olsa, transfer olduğu yeni takımıyla Avrupa'da her hangi bir karşılaşmada grup aşamaları geçene kadar forma giyemez.

İşte Belgesi:

volkan.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor