Olcan serbest mi kalıyor?

Yılan hikayesine dönen Olcan Adın konusu İstanbul basınının gözdesi olmaya devam ediyor. Hakkında bir çok iddia ortaya  atılan Trabzonspor’un milli oyuncusu için son olarak FIFA’nın bir talimatı gereği serbest kalabileceği şeklinde haberler ortaya çıktıBi

Olcan serbest mi kalıyor?

Yılan hikayesine dönen Olcan Adın konusu İstanbul basınının gözdesi olmaya devam ediyor. Hakkında bir çok iddia ortaya  atılan Trabzonspor’un milli oyuncusu için son olarak FIFA’nın bir talimatı gereği serbest kalabileceği şeklinde haberler ortaya çıktı

Birçok haber sitesine konu olan haberde ; Olcan'ın FIFA'nın 28 yaş üstü oyuncularda ''sözleşmesinin son senesindeki oyuncular 1 yıllık alacağını kulübe getirirse serbest kalabilir'' maddesinden yola çıkarak 900 bin Euro ya serbest kalabileceği yazıldı.

Bu gelişmeler üzerine Haber61.net spor servisinin edindiği bilgilere göre UEFA’nın ve FIFA’nın oyuncu ve kulüplerle ilgili ceza ve transferlerle ilgili birçok maddesi ve talimatı bulunuyor. Bu talimatların ana başlıklarının yanı sıra kuralla ilgili bir çok ara başlığı da mevcut. Ve bu talimatların karışıklığından ötürü farklı şekillerde yorumlanabilmesinin önünü açtığı öğrenildi.

Öte yandan Trabzonspor CEO’su Burak Gürdal konuyla ilgili Haber61’e açıklamalarda bulundu.

Bu tip haberlerin menajer oyunlarının başında geldiğini vurgulayan Gürdal “ İstanbul medyası ve oyuncunun menajerinin oyuncunun gitmesini istediği için bu şekilde haberler yaptığını düşünüyorum” dedi.

Ayrıca FIFA’nın kuralına da değinen Gürdal “UEFA ve FIFA talimatları çok uzun ve detaylı bu konuda maddeyi çok iyi okumak gerek. Bu maddelerin birçok ceza yaptırımları hatta oyuncuya ve bunu yapan kulübe transfer yasağı konulmasına kadar uzanabilecek yaptırımları var. Ayrıca Olcan’ın koruma süresi 2015 Ocak ayında başlar. Olcan Ocak ayından itibaren bir kulüple görüşebilir. Ancak sezonun bitimine az bir süre kala bunu kullanıp ceza almaktansa çok gitmek istiyorsa sezon sonunu bekleyebilir.”

Haber: Özgür Bozbey / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler