Oktay Saral'tan açıklama geldi

Trabzon Dernekler Federasyonu ziyaretinde yaptığı açıklamanın Sosyal paylaşım sitelerinde yayına koyulmasının ardından Haber61 tarafından bulunarak  servise konulan haber  sonrası gündem olan haber ile ilgili konuşan  AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay

Oktay Saral'tan açıklama geldi

Trabzon Dernekler Federasyonu ziyaretinde yaptığı açıklamanın Sosyal paylaşım sitelerinde yayına koyulmasının ardından Haber61 tarafından bulunarak  servise konulan haber  sonrası gündem olan haber ile ilgili konuşan  AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, basında hakkında çıkan haberlerle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

İstanbul’da Trabzon Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları üyeleri ile geçtiğimiz 8 Nisan’da bir araya gelerek bir sohbet toplantısı gerçekleştirdiğini kaydeden Saral, yapılan sohbetin kaydedilip sosyal medyaya aktarılmasıyla kendisi hakkında adeta bir linç kampanyası başlatıldığını belirtti. Oktay Saral “Geçtiğimiz hafta başında Trabzonlu genç arkadaşlarım tarafından davet edildiğim Trabzon Dernekler Federasyonu’nda yaptığımız sohbetin haberim olmadan kaydedilmesi ve medyaya aktarılması sonrasında hakkımda çıkan haberlerden aşırı derecede üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Tamamen bir dost sohbeti ortamında yapılan konuşmanın amacından saptırılarak çok değişik bir mecraya çekilmesi ve ‘Trabzonspor düşmanıymışım’ gibi bir imaj oluşturulması hiçte etik olmamıştır. İnanıyorum ki, Trabzonspor taraftarı birçok arkadaşım benim o sohbette vurgu yaptığım konuları, kendileri de ev sohbetlerinde, kahve toplantılarında veya başka bir arkadaş ortamında dillendirmiştir. Bizim de o buluşmada yapmış olduğumuz budur” ifadelerini kullandı.

“SİZLER DE BELLİ BİR DÖNEM SONRA BENİ ANLAYACAK BANA HAK VERECEKSİNİZ”

Trabzonspor taraftarına seslenen Saral “Hassasiyetlerinizi anlıyorum çünkü lise ve üniversite yıllarımdaki ruh halimin fotoğrafını şimdi sizde görüyorum. Trabzonspor bir yenilmeyedursun; o hafta benim kabusum olurdu. Kimseyle diyalog kurmak istemez, kurduklarımla da kavga ederdim. Dünya başıma yıkılırdı ve hayattaki tek gayem Trabzonspor’dur diye düşünürdüm. Hayat insanı yoğurdukça önceliklerinde bazı değişiklikler ister istemez oluyor ve inanıyorum ki; sizler de belli bir dönem sonra beni anlayacak bana hak vereceksiniz. Ben kimseye bırakın Trabzonspor’u işinize bakın demiyorum. Spor hayatımızın bir köşesinde her zaman olacaktır muhakkak ama fanatizm şeklinde olmasın lütfen. Trabzonspor’un hakkı gasp edilmiştir doğru. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız bu da doğru. Ama bu hak arayışında eşimizi, annemizi, babamızı, sevdiklerimizi ve işimizi ihmal etmeyelim diyorum. Trabzonspor sevdasına yıkılma aşamasına gelmiş yuvaların olduğunu, annesi hastanede hayatla pençeleşirken evladının hak arama mücadelesinde bir şehirden bir şehre gittiğini, bu sevda uğruna işinden olan gençler olduğunu duyuyor ve üzülüyoruz. Ben ‘Trabzonspor ilahlaştırıldı’ derken asıl söylemek istediğim bunlardı” açıklamasında bulundu.

“Türkiye’de şikenin her dönemde var olduğunu ve bütün takımların da şikeye bulaştığını vurgularken bir zamanlar başkanı olduğum kulübü bundan ayırmadım” diyen Oktay Saral, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Şike var diye hakkımızı aramayalım mı? Diye birçoğunuz haklı olarak beni eleştirdiniz ama ben hakkımızı aramayalım demedim. Sadece bir realiteden bahsettim. Bu konuyu Fenerbahçe yaptıysa Trabzonspor da yaptı’ şeklinde algılayan ve beni acımasızca, haddini aşan ifadelerle eleştiren kardeşlerime kalbimin kırıldığını belirtmek istiyorum. Çünkü Trabzonsporluyum, birileri inanmak istemezse de takımıma değişik platformlarda sahip çıktım çıkmaya da devam edeceğim. Hiç kimse sizi ciddiye almazken ben buluşalım, dertleşelim sıkıntılarımızı ortak akılla çözmeye çalışalım dedim. Bununla ilgili taraftar grupları ile sosyal medya aracılığıyla bir araya gelmek istedik ama henüz gerçekleşmedi. Son olarak taraftara şunu söylemek isterim ki; hepinizin dost muhabbetlerinde konuştuğunuz meseleler o akşam yine bir dost meclisinde gençlere nasihat amacıyla Trabzon Dernekler Federasyonu’nda konuşuldu. Burada ne Fenerbahçe Kulübünü aklama ne de başka bir amaç vardır. Konu zaten yargı aşamasında ve hak eden cezasını çekecek, Trabzonspor’un şampiyonluğu da tescillenecek inşallah.”

“TRABZONSPOR ONLARIN ŞAHSİ MALI DEĞİL”

Açıklamasında Trabzonspor’un başında bulunan yöneticilere de seslenen Saral “Aralarında değer verdiğim insanlar var, kusura bakmasınlar, Trabzonspor onların şahsi malı değildir. Camiaya gönül vermiş herkesin kulüp üzerinde hakkı vardır ve herkes kendince takımına destek verme noktasında bir şeyler yapmıştır. Onların başarısızlıklarını hiç kimse bu güne kadar gündem etmemişse bu takıma duyulan saygıdandır diye düşünüyorum. Her yenilgi sonrası çıkıp şike sürecini gündeme getirerek tepkileri başka tarafa çekmek Trabzonspor taraftarına yapılan en büyük saygısızlıktır. Camia zaten süreç içerisinde psikolojik bir savaş verirken bu savaşı daha da alevlendirmenin bir mantığı yoktur. Eğer şike süreci yönetim tarafından zamanında ciddiye alınsaydı belki de olay bu noktaya hiç gelmeyecekti. Şike ile ilgili zamanında çıkıp da bir kelime etmeyenler, edemeyenler şimdi şike ipine sarıldılar. Hiç kimse taraftarı aldatmasın… Biz neyin ne olduğunu biliyoruz. Trabzonspor yönetimi öncelikle 200 milyon civarındaki borcun, alınan 12 tane yabancı oyuncunun hangi mantıkla hangi ilişkilerle alındığını açıklasın. Yada Fatih Tekke’nin geçen günlerde bonservisi ile ilgili yaptığı açıklamalara cevap versin” ifadelerini kullandı.

Özür dilenecek bir açıklama yapmadığını kaydeden Oktay Saral “Özür dileme meselesine gelince; ben kulüp yöneticilerinin internet sitesinden kınama mesajı yayınlamadan önce beni arayıp, Oktay Bey nedir bu meselenin aslı demesini beklerdim. Bunu yapmadılar. Tekrar söylüyorum; ben basının karşısına çıkıp veya bir gazeteciyle röportaj esmasında bu söylemlerde bulunmadım. Bir dost meclisinde gençlerle dertleşme formatındaki toplantı haberim olmadan basına sızdırıldı. Orada anlattıklarımı inanıyorum ki, Trabzonspor yöneticileri de kendi aralarında defalarca konuşmuşlardır. Aradaki fark onların konuşmalarının basına yansımamasıdır. Kurum bazında kimseden özür dilemeyi düşünmüyorum. 21. Yüzyıl Türkiye’sinin gerçeklerini konuştum ve konuştuklarımda özrü gerektiren hiçbir husus olmadığını düşünüyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.

Trabzon kamuoyuna da seslenen Saral, açıklamasını şu şekilde tamamladı:

“İstanbul Milletvekili olarak, samimi bir ortamda yapılan konuşma dahi olsa sorumluluğumuz gereği ve hassasiyetlerin bu derece yoğunlaştığı bir dönemde bu şekilde gündeme gelmek başta şahsım olmak üzere camiaya gönül veren herkesi üzdüğünün farkındayım. Bu sebeple Trabzonspor’a gönül vermiş herkesten özür diliyorum. Sosyal medyada beni eleştiren ve bana gönül koyan kardeşlerimi anlıyorum, ama eleştiri dozunu kaçırıp, şahsıma hakarete varacak kadar ileri giden arkadaşlarımdan da bir özür bekliyorum.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler