Oğuzhan'ın Türkiye yorumu

Hollanda Milli Takımı yerine Türkiye'yi seçen Arsenal'in 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Trabzonlu Oğuzhan Özyakup, milli takım tercihinin arkasındaki sebepleri açıkladı.Geçtiğimiz günlerde Türk Milli Takımı'nda oynamayı seçtiğini açıklayan Arsenal'in gen

Oğuzhan'ın Türkiye yorumu

Hollanda Milli Takımı yerine Türkiye'yi seçen Arsenal'in 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Trabzonlu Oğuzhan Özyakup, milli takım tercihinin arkasındaki sebepleri açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Türk Milli Takımı'nda oynamayı seçtiğini açıklayan Arsenal'in genç oyuncusu Oğuzhan Özyakup, kulübünün resmi sitesine bir röportaj verdi ve Türkiye tercihini yaparken kalbinin sesini dinlediğini söyledi.

Hollanda'da yetişen ve bu ülkenin alt yaş milli takımlarında görev yapan Oğuzhan, "Uzun zamandır düşündüğüm bir tercihti. Ailem çok uzun yıllar önce Hollanda'ya taşınmış olsa da Türk'üz. 15 yaşından bu yana Hollanda için forma giydikten sonra bu tercihi yapmak zor oldu" dedi.

Türkiye'yi seçmeden önce bir çok futbolcunun yanı sıra ailesi ve arkadaşları ile de konuştuğunu ifade eden 19 yaşındaki oyuncu, "Onlar bu tercihin benim kararım olduğunu söylediler. Çünkü milli takım seçmek kulüp takımı seçmek gibi değil, en çok şey hissettiğiniz ülkeyi seçmelisiniz" diye konuştu.

"Annem ve babam hangi ülke için oynadığımın bir önemi olmadığını söylese de, içlerinden benim Türkiye'yi seçmemi istediklerini biliyordum" diyen yetenekli oyuncu, yine de bütün kararı kendisinin verdiğinin altını çizdi. Tercih yapmak için beklemenin işini daha da zorlaştıracağını söyleyen genç oyuncu, "Türk olduğumu hissettim ve kalbimi dinleyerek kararımı verdim" diyerek tercih sebebini açıkladı.

Hollanda Milli Takımı'na kaptanlık da yapan Oğuzhan, Türk futbolculara da övgüler yağdırdı. "Emre büyük bir oyuncuydu" diyen yıldız adayı, Mesut Özil'in de Almanya için oynamasına rağmen çok yetenekli bir Türk oyuncu olduğunu ifade etti. "Nuri Şahin gibi büyük bir oyuncuya daha sahibiz" diyen Oğuzhan, bu oyuncuların övgüyü hakeden isimler olduklarının altını çizdi.

Milli takımdaki hedeflerine de değinen 19 yaşındaki oyuncu, "İlk olarak 21 Yaş Altı Milli Takım'da oynamayı umuyorum. Daha sonra neler olacağını göreceğiz. Eğer bir yerde düzenli olarak ilk 11'de oynayabilirsem, neler olacağını asla tahmin edemeyiz" diyerek açıklamalarını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler