O ülke Şenol Güneş için yalvardı

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı olan Mehmet Atalay, 2002 yılında Dünya Şampiyonu olan Türk Milli Takımının o dönem ki Teknik Direktörü Şenol Güneş için, İran’ın Türkiye’ye yalvardığını söyledi.AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mehmet Atala

O ülke Şenol Güneş için yalvardı

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı olan Mehmet Atalay, 2002 yılında Dünya Şampiyonu olan Türk Milli Takımının o dönem ki Teknik Direktörü Şenol Güneş için, İran’ın Türkiye’ye yalvardığını söyledi.

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mehmet Atalay, Trabzon’da bir otelde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

“Biz Trabzon’da büyük projeleri hayata geçirmek isterken, her zaman varan 1 en garanti destek medya desteğidir diye düşündük” diyen Atalay, “Karadeniz oyunlarını alırken, Gençlik Olimpiyatlarına aday olurken gerek sportif tesislerin yapılmasında, gerek güvenlik sorunlarının giderilmesinde, kentsel dönüşümde bütün projelerde her şeyi de en büyük desteğimiz basın olacak diye düşündüm. Sağ olun bizim yanıltmadınız. Trabzon’da bir şey yapamazsınız diyenler, böyle büyük projelere teşebbüs ettiğinizde herkes bir tarafınızda karşınızda olur ‘Beceremezsiniz’ diyenler mahcup oldu. Biz inandık kazandık diye düşünüyorum. Trabzon elbette zor bir yer. Ama projesiz olanlara zor bir yer. Birlik ve beraberlik amacı gütmeyenlere zor bir yer” dedi.

Trabzon’da özellikle futbolla birçok gencin yetişebileceğini ve bu noktada Trabzonspor’a da büyük katkı sağlanacağını belirten Atalay, “Başka ülkeler bize hoca gönderin diye sıraya girmişlerdi. 2002’de Dünya 3.’sü olan Türk Milli Takımının Teknik Direktörü Şenol Güneş’e o dönem gelen teklifler vardı. Şenol Güneş’i İran milli takımının başına getirmek için gerek bana, gerek o zaman ki Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Ali Şahin ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yalvardıklarını biliyorum” ifadelerini kullandı.

“TRABZON’UN EN BÜYÜK PROJESİ 2023”

1-242.jpgTrabzon için en büyük projenin 2023 Dünya Gençlik Oyunları olduğunu ifade eden Atalay, “Büyük projemiz 2023 Dünya Gençlik oyunları. Ben bunun alt yapı çalışmalarına şimdiden başladım. Bunlar nasip işidir. Ama o organizasyonun Trabzon’a gelmesi için biz vatandaş Mehmet Atalay olarak büyük çaba sarf ediyoruz. Artık 2011’e aday olduğumuzda ki zayıf durumda değiliz. O zaman hiç organizasyon kabiliyeti olmayan, balkan şampiyonaları ile övünen Türkiye’nin daha sonra peş peşe dünyanın en iyi organizasyonlarını alıp başaran Türkiye’yiz. Türkiye artık dünyada bu işi en iyi yapanlardan biri olarak prestiji dorukta olan ABD, Japonya’dan, Almanya’dan hepsinden daha güçlüyüz spor organizasyonunu alma konusunda. Bir bakışta Türklere bu organizasyonu verebilirler. 2023 yeni Türkiye’nin, yeni Trabzon’un dünyaya tanıtımı olacak” dedi.

“YETKİN NE OLURSA OLSUN, PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Atalay, “Yeni Trabzon’un bahsedilen birikmiş sorunlarının yıldırım hızıyla en önemli lokomotifi olacak. Demiryolu’nun hayata geçmesi için her şey hızlanacak. Çevre yollarının, viyadüklü yolların tamamlanması için her şey hızlı olacak. Yine kentsel dönüşümü alabildiğine hızlandıracak. Yine 4 milyar dolar civarında bir yatırımdır. Demiryolu projesi. Gideceği güzergah önemli değil. Toplasanız Trabzon’un harcayacağı para 10 katrilyonu geçmek. Trabzon’u dünya kenti yapmak için bu harcanan para değer. Hep beraber bunu kovalamalıyız. Şahsen gerçekleştirmek için kendim gideceğim. Yetkim ne olursa olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor