O Toplantıda kıyamet koptu!

Türk futbolunun günah keçisi bulundu. Bugüne kadar yapılan tüm pisliğin sorumlusu benim. Bir linç kampanyası başlattınız. Bir kulüp başlattı, sonra devam edildi. Bu kampanyada da başarıya ulaştılar.Kulüpler lisans almak için kolaylık istiyor. Borçlarını ö

O Toplantıda kıyamet koptu!

Türk futbolunun günah keçisi bulundu. Bugüne kadar yapılan tüm pisliğin sorumlusu benim. Bir linç kampanyası başlattınız. Bir kulüp başlattı, sonra devam edildi. Bu kampanyada da başarıya ulaştılar.

Kulüpler lisans almak için kolaylık istiyor. Borçlarını ödemeden lisans alamazlar. Bana gayri yasal iş yaptıramazsınız. UEFA’nın değişen talimatlarını çok iyi bildikleri halde sırf tribünlere oynamak için yanlış konuşanlar var. Ayıp ediyorlar.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın, Spor Toto Süper Lig Kulüp başkanlarıyla biraraya geldiği toplantının yankıları devam ediyor.

O toplantıda yaşananlar ertesi günkü gazete sayfalarına yansımıştı:

- Talimatname değişsin, Fenerbahçe küme düşmesin, eksi puanla lige başlasın.
- G.Saray bu formüle “Hayır” dedi, “Evrensel hukuk kuralları uygulansın”
- Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç ile Galatasaray Başkanvekili Adnan Öztürk tartıştı.
- Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, “Bizi günah keçisi yaptınız” dedi.

Yukarıdaki 4 maddenin 3’ünün ayrıntıları tümüyle gazetelerde yayınlandı. Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın tepkisi ise fazla irdelenmedi.

Toplantıya katılan bir kaç kulüp başkanını aradım. İsmi ben de saklı başkanlar, Mehmet Ali Aydınlar’ın çıkışı ile ilgili öyle şeyler anlattı ki, ben kulaklarıma inanamadım.
 

İşte o toplantı ve ayrıntıları...     Sayfa 2

 

 

İşte o toplantı ve ayrıntıları...


Bizler Futbol Federasyonu’na haksızlık ettik

Bakan Suat Kılıç’ın açılış konuşmasından hemen sonra bir kulüp başkanı söz alır:

· Sayın Bakanım, bizler Futbol Federasyonu’na çok haksızlık ettik. Vallahi ben Mehmet Ali Bey’in bırakıp gitmesinden korkuyorum.
Bu sözler üzerine gözler Aydınlar’a çevrilir. Aydınlar o sakin yapısıyla yanıt verir:
· Teşekkür ederim Sayın Başkan. Bırakıp gitmem. Ama...

Aydınlar biraz soluklanır ve “Ama”nın sonunu getirir:

· Türk futbolunun günah keçisi bulundu. Bugüne kadar yapılan tüm pisliğin sorumlusu benim, günah keçiniz benim. Bir linç kampanyası başlattınız. Hem de her taraftan. Önce bir kulüp başlattı, arkasından bir başkası devam etti. Ve bunda da başarıya ulaştılar. Bu kampanyayı başlatanlara teşekkür ederim.
Bu sözler üzerine toplantıda buz gibi bir hava esti.

Kimseden ses çıkmıyordu. Mehmet Ali Aydınlar devam etti:

· Porto olayı 2004 yılında, Milan olayı 2006 yılında yaşanmış. Michel Platini 2007’de UEFA Başkanı seçilmiş. Ve Şampiyonlar Ligi talimatı değişmiş. Bunu buradaki ben dahil herkes biliyor. Ama bildikleri halde kasten doğruyu söylemiyorlar. Sırf tribünlere oynamak için yapıyorlar bunu. Ayıp ediyorlar, yazık ediyorlar. Üstelik biz iyi niyetle çalışıyoruz, bunu da biliyorlar.

Paraları hacizden kaçırıp size mi verelim?.......      Sayfa 3'te

 

 

Paraları hacizden kaçırıp size mi verelim?.......

Aydınlar bunları ifade ettikten sonra sustu. Ve bir daha hiç söz almadı. Kırgınlığını tüm salon hissetmişti.

Tek tek kulüp başkanları söz alıyor, isteklerini dile getiriyorlardı. Bir kulüp başkanı isteğini iletti:

· Sayın Bakanım, federasyondan lisans alabilmemiz için kolaylık rica ediyoruz.
Bakın Suat Kılıç, bu istek üzerine Aydınlar’a döndü.
· Sayın Başkan ne diyorsunuz?
· Sayın Bakan, ben gayri yasal hiç bir iş yapmam. Kulüpler lisans almak için kolaylık istiyor ama çoğunun borçları var. Borçlarını ödemeden lisans alamazlar.

Tam bu esnada bir kulüp başkanı daha söze girdi:

· Yayın alacaklarımız var onlardan silin.
· Hangi yayın alacaklarınız sayın başkan. Hepsinde haciz ve temlik var. Biz o parayı hacizden kaçırıp size mi verelim. Bunu yaparsak suç işleriz.
Talimatımıza göre yasal olan her isteğinizi yaparım. Ama bana gayri yasal hiç bir iş yaptıramazsınız.

Şike tezahüratına ceza

Toplantıda Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile karşı karşıya gelen isimlerden biri de Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç’tu. Koç söz istedi ve şunları söyledi:

- Sayın Başkan önümüzdeki sezon şike ve teşvik primi ile ilgili tezahüratlar küfür kapsamına girsin. Bu şekilde tezahürat yapan taraftarların kulüpleri küfür ediyormuş gibi cezalandırılsın.

Aydınlar, Koç’a yanıt verdi;

- Biz bunu zaten yaptık. Biz iyi niyetle çalışıyoruz. Son yönetim kurulu toplantımızda bu kararı aldık. Şike ve teşvik primi ile ilgili tezahüratlar artık bu sezondan itibaren cezalandırılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler