O büyük firma Akyazı'ya mı talip oldu

Trabzon’un Akyazı Semtinde yapılacak olan Akyazı Spor Kompleksinin dolgu işlemleri ihale edilip, geçtiğimiz haftalarda başladı. Stadın projesi için yapılacak olan ayrı bir ihale Amerikan firması olan AECOM’un dikkatini çekti. TOKİ ile görüşme gerçekleştir

O büyük firma Akyazı'ya mı talip oldu

Trabzon’un Akyazı Semtinde yapılacak olan Akyazı Spor Kompleksinin dolgu işlemleri ihale edilip, geçtiğimiz haftalarda başladı. Stadın projesi için yapılacak olan ayrı bir ihale Amerikan firması olan AECOM’un dikkatini çekti. TOKİ ile görüşme gerçekleştiren firma yetkilileri Trabzon’a gelip alanı görmek istedi. TOKİ Genel Başkanlığı ile görüştükten sonra bu hafta başında Trabzon’a gelen heyet Akyazı Spor Kompleksi alanında incelemelerde bulundu.

-TRABZON’A HEYET GELDİ-

Konu ile ilgili olarak edinilen detaylı bilgiye göre, Amerikan AECOM firması gelip Trabzon’da inceleme yaptı. Projeyi duyan firma projenin Ankara merkezli olduğunu zannederek TOKİ’yi aradı. TOKİ Genel Başkanlığı ile görüşen Amerikan Firması gelip Trabzon’u görmek istedi. Bu hafta başında da firma heyetinin Trabzon’da inceleme yaptığı öğrenildi.  Ayrıca Birçok yabancı firmanın Akyazı Spor Kompleksine ilgi duyduğu da edinilen bilgiler arasında. Gelişmelerden sonra AECOM firmasının da ihaleye girmesi bekleniyor” dedi.

-7 YILDIZLI OTELİ O FİRMA YAPTI-

Yaptığımız araştırmalara göre AECOM’un Güney Afrika’da gerçekleştirilen Dünya Kupasının oynandığı Green Point stadını hayata geçiren firma olduğu ortaya çıktı. Güney Afrika’daki stadın 68 bin seyirci kapasiteli olduğu öğrenildi.

Ayrıca AECOM’un Dubai’de yapılan Dünya’nın tek 7 yıldızlı oteli olan Burj el Arab otelini de hayata geçiren firma olduğu öğrenildi.

Hande Alemdar/ Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor