Nuri Albayrak yönetimine aklama yolu açıldı

Divan Başkanlık Kurulu, 8 Aralık Cumartesi günü yapılacak Olağan Genel Kurula, Nuri Albayrak ve yönetiminin aklanması için teklif de bulunacak. Trabzonspor’da 9-10 Şubat 2008 tarihlerinde 56.'sı yapılan Olağan Genel Kurulda Nuri Albayrak yönetiminin faali

Nuri Albayrak yönetimine aklama yolu açıldı

Divan Başkanlık Kurulu, 8 Aralık Cumartesi günü yapılacak Olağan Genel Kurula, Nuri Albayrak ve yönetiminin aklanması için teklif de bulunacak. 

Trabzonspor’da 9-10 Şubat 2008 tarihlerinde 56.'sı yapılan Olağan Genel Kurulda Nuri Albayrak yönetiminin faaliyet ve mali raporları 169 kabule karşı 243 red oyuyla ibra edilmemişti. Denetleme Kurulu Faaliyet raporu da 131 kabule karşı 206 red oyuyla kabul edilmemişti. Delegeler Trabzonspor'un Albayrak başkanlığındaki yönetiminin faaliyetlerini onaylamamıştı.
 
Bordo-mavili camiada kara bir leke olarak adlandırılan olayın ardından 4 yıl gibi bir süre geçmesinden sonra geçtiğimiz günlerde yapılan Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu toplantısı’nda, Divan Başkanı Ali Özbak, divan üyelerinden, 30 Kasım 2012 Cuma günü çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 8 Aralık Cumartesi günü yapılacak olan Olağan Genel Kurul’da, Nuri Albayrak ve yönetiminin ibrası için teklif sunma yetkİsi aldı.
 
Trabzonspor’da yaşanan bu gelişmesinin ardından camianını ileri gelenleri olmak üzere başta başkan Sadri Şener’de duruma olumlu yaklaşarak hatadan dönülmesine sevinen isimlerin başında geldi.
 
DİVAN BAŞKANI ALİ ÖZBAK’IN GÖRÜŞLERİ
 
Öneriye ilk kez Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Toplantısına taşıyarak divan üyelerinden yetki isteyen Ali Özbak, “Trabzonspor tüzüğü hazırlanırken kulübün genel durumu ve ekonomik yapısı detayları ile yer aldı. Bu anlamda Nuri Albayrak yönetiminin ekonomik olarak değil idari anlamda ibra edilmesi söz konusuydu.
 
Maalesef konu mali genel kurulda yanlış anlaşılmadan doğan farklı bir boyuta geldi. Divan kurulundan aldığımız yetki doğrultusunda mali genel kurulda Trabzonspor’un sırtında kambur olarak görünen bu yanlışın düzeltilmesi anlamında teklifte bulunacağız. Umudumuz, tarihi tertemiz olan kulübümüzün bu yanlıştan dönerek doğruyu bulup kamburdan kurtulmasıdır.”ifadesini kullandı.
 
SADRİ ŞENER: “GENEL KURUL ÜYELERİ SAĞ DUYULU YAKLAŞACAKTIR” 
 
Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener ise yaşanan gelişmelerle ilgili olarak ise şu açıklamayı yaptı, “Trabzonspor’un bu gibi olumsuz durumlarla anılmasını istemeyiz. Görev alan insanlar maddi ve manevi olarak her türlü fedakarlıkta bulunuyor. Buna saygı gösterilmesi gerekir.
 
Divan kurulunun aldığı bu yetkiyi genel kurulda gündeme getirecek ve bana göre genel kurul üyeleri de sağduyu ile yaklaşarak bu yanlışı düzeltecektir. Trabzonspor’da başkanlık ve yöneticilik yapmak kolay bir hadise değil, özveri ve zaman gösterilmesi gereken bir makam. “dedi
 
ÖZKAN SÜMER: “UYGULAMA YANLIŞ”
 
Trabzonspor eski başkanlarından Özkan Sümer ise Divan Kurulu’nun almış olduğu yetkiyle ilgili olarak ise şunları söyledi, “Bana göre yanlış bir uygulama. Geçmiş yönetim ibra edilmemesine rağmen mevcut yönetim yasal bir başvuru yapmamış. Bu da o dönemki yönetimin suçsuzluğunu ortaya koyuyor.
 
Bu uygulama ile sanki o dönemki yönetim suçluymuş, şimdi bu suçu kaldırmak için bir eylem planlanıyor. Yargı yolu açılmamışsa doğal olarak suçsuz oldukları ortadadır. O dönemki yönetim suçsuzluğunu ortaya koymuş ve gerekli açıklamaları yapmıştır. Divan kurulundan çıkan mesaj yanlıştır. Yapılacak öneri zaten suçsuz olan yönetimin tutanaklardan çıkmasını sağlayacaktır.” Şeklinde konuştu.
 
ESKİ BAŞKAN AHMET CELAL ATAMAN’IN GÖRÜŞLERİ
 
Trabzonspor eski başkanlarından Ahmet Celal Ataman ise söz konusu dönemdeki düşünceleriyle şimdiki düşüncelerinin değişmediğini belirterek, "Ben o genel kurul salonunda Trabzonspor tarihi adına utanç duyduğumu belirttim. İbra etmemekte kararlı olanlara da tepkimi koydum.
 
Trabzonspor kendi iç hesaplaşmalarını bu şekilde ortaya koymamalı. Bugün gelinen noktada Trabzonspor’un tarihinin aklanması ardına önemli bir adım atıldı. Divan kurulu toplantısında öneri geldiğinde de bunun adının koyulması gerektiğini belirttim. Kızgınlıkla veya herhangi bir nedenden Trabzonspor tarihine kara leke düşülmesinin anlamı yok. Şimdi bu kara lekenin temizlenmesi adına tarihi bir şans yakalanmıştır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor