Nuri Albayrak çok sert çıktı!

Trabzonspor eski Başkanı Nuri Albayrak, haber61'e çok önemli açıklamalar yaptı...Albayrak, “Benim başkanlık döneminden önceki dönemlere de baktığımız zaman özellikle Türkiye Futbol Federasyonunda, organize yapılanma vardı. Federasyon başkanı ve MHK’nın el

Nuri Albayrak çok sert çıktı!

Trabzonspor eski Başkanı Nuri Albayrak, haber61'e çok önemli açıklamalar yaptı...

Albayrak, “Benim başkanlık döneminden önceki dönemlere de baktığımız zaman özellikle Türkiye Futbol Federasyonunda, organize yapılanma vardı. Federasyon başkanı ve MHK’nın elinde oldukça istedikleri hakemleri istedikleri zaman istedikleri yerlere pay ediyorlar. Bu payın sonucunda da hakemler orada başarılı olsun olmasınlar önemli olan onların istek ve arzularını yerine getirdikçe o insanların hakemlikleri çok başarılı bir şekilde devam ediyordu. Millet bağırıyor çağırıyor o sesleri kimse duymuyordu. Medyada da çok güçlüydüler. En son biz TFF Başkanlığına Haluk Ulusoy’u seçtik. Bir sezonda ligde 34 maç oynanıyor. Bu maçların 10’unda hakem hataları Trabzonspor’un aleyhine cereyan ediyor.

Biz de devamlı hakemlerden yakınıyoruz. Masanın öteki tarafına geçildiği zaman bir bakın, Trabzonspor ile maç yapan hiçbir takım Trabzonspor maçında hakemin kötü yönetiminden dolayı şikayetçi olamamıştır. Böyle bir tesadüf olabilir mi?

Bakın biz Haluk Ulusoy döneminde bunları hep yaşadık. Hani dersin ki hakem bir maçta kendi inisiyatifini kullandı hata yaptı ama öyle olmuyor. En az 10 maçta Trabzonspor aleyhine olan hatalar da hep kırılma noktalarındaki maçlarda geliyordu. Adam gönderiyordu kasabı, işi istediği gibi hallediyordu. Ondan sonra aynı hakemlere bir hafta sonra 3 hafta sonra yine maç veriyordu. Önemli değil onlar için”

"Bunlar Trabzonspor'u şampiyon yapmaz" sayfa 2'de...

ozel_haber.jpg

“BUNLAR TRABZONSPOR’U ŞAMPİYON YAPMAZ”

Albayrak haber61’e şunları söyledi: “Ama bunlar ödülleniyordu o dönemlerde. Bir maçta da bu adam benim lehime çalsın yahu ama öyle bir şey yok. Allah rahmet etsin Hasan Doğan ölmeseydi bu federasyonda büyük bir temizlik yapacaktı. Ama onunda yapmış olduğu yanlış kararlar vardı, bu kararların en başında şuandaki MHK’ya atamış olduğu Oğuz Sarvan varya Oğuz Sarvan. Ben onun hakemliğini de çok iyi bilirim. 1997-98 sezonu maçında İstanbul Belediyespor Sakaryaspor’la Eskişehir’de final maçı oynadı. O maçın hakemi de Oğuz Sarvan. O çok iyi bilir orada ne yaptığını? O turnuvanın en kötü takımı Sakaryaspor’du. Denizli’yi yendik Ankara Büyükşehir favoriydi Denizli’de öyle ikisini de eledik, finalde bizi boğdu. Kim Oğuz Sarvan.

Bu adam MHK’nın başında olduğu sürece Trabzonspor’u bu organize ekip, şampiyon yapmaz. Her şeyi yaparlar bu sene Trabzonspor’u bu MHK ekibi şampiyon yapmaz. Sahada en büyük yanlışları bu organize ekip yapıyor. Bu organizasyonun başkanı TFF Başkanı artı MHK başkanıdır. Oğuz Sarvan’ı ben çok iyi tanırım. O adam orada olduğu müddetçe bu hakemler böyle atandığı müddetçe Trabzonspor’u şampiyon yapmazlar. Tedbirimizi almamız lazım.

"Bu işin başı MHK, sorumlusu ise TFF" sayfa 3'te...

ozel_haber.jpg

“BU İŞİN BAŞI MHK, SORUMLUSU İSE TFF”

Şu anda bu işin başı MHK başkanıdır. Sorumlusu da TFF’dir. Kimse kusura bakmasın TFF’nin tedbirini alması lazım. Trabzonspor geçmiş dönemlerde TFF Başkanını belirlemiştir. Bir de ne zaman TFF başkanı yanlış yaptı o federasyon başkanını aşağı almasını da bilmiştir. Buradan Trabzonspor Yönetimine sesleniyorum, önümüzde Türkiye Futbol Federasyonu seçimi var. Trabzonspor Kulübü yönetimi TFF’den desteğini çektiğini açıklasın, ilan etsin. Trabzonspor Yönetimi MHK’dan ve TFF’den ben desteğimi çekiyorum demeli. Yaşanan olayları görüyorum.

Bunlardan sonra çok mütevazi olmak yok. Hak hukuk artık işlemiyor. Artık sert olmamız gerekiyor. Başkan niye hakemlerden özür diliyor? Her hafta seni yakıyor sen ise hakemlerden özür diliyorsun. Kimdir o? Sen ödüyorsun bu adamın parasını. Kulüplerden kesilen para federasyona gidiyor, federasyonda hakemlere ödüyor. Senin memurun bu adam. Hem Trabzon’un, hem Fener’in, hem Galatasaray’ın. Sen çıkıp özür diliyorsun.

"Trabzonlular tasfiye edildi, İzmir ekibi kuruldu" sayfa 4'te...

ozel_haber.jpg

“TRABZONLULAR TASFİYE EDİLDİ İZMİR EKİBİ KURULDU”

TFF Başkanı ve MHK Başkanı inanılmaz bir İzmir ekibi kurdu. Trabzonluları tüm Karadenizlileri İzmir’in dışındakileri tasfiye ettiler. Hakemlerde de böyle bir yapılanmaya gittiler. Allah rahmet etsin TFF eski başkanı Hasan Doğan ölmeseydi tekrar ediyorum bu ekibi temizleyecekti ama temizleyemeden vefat etti. Aslında bir kısmını temizledi. Bizim dönemimizde görev yapan bazı hakemleri temizledi. Diğerlerini de götürecekti ama olmadı zamanı kalmamış napalım. 

 

"Yönetim ve Güneş olayların üstüne gitsin..." sayfa 5'te

ozel_haber.jpg

“YÖNETİM VE GÜNEŞ OLAYLARIN ÜSTÜNE GİTSİN...”

Tavsiyem ekibe ve arkadaşlara özellikle Şenol Güneş’e diyorum bu olayların üzerlerine gitmezlerse iyi olmaz. İkinci yarı bakın nasıl başladı herkes görüyor bunu. Benim mutluluğumdan biri Trabzonspor’un şampiyon olması ama görüyorsunuz ki orada da neler oluyor. Ben şuan hesap kitap yapmıyorum görevdeki arkadaşlara destek olmalıyız. Onlara her noktada yardımcı olmaya çalışacağım. Benim için başkanın kim olup olmadığı önemli değil, önemli olan kesinlikle Trabzonspor’un şampiyon olmasıdır. Burada birlikte olmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

 

ozel_haber.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler