Nurettin Balaban isyan etti

TÜFAD Trabzon şube başkanı Nurettin Balaban Haluk Ulusoy kamp eğitim tesislerinde ışıkların yakılmamasının futbola zarar verdiğini söyledi.1-Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon şube başkanı Nurettin Balaban isyan etti.Balaban yaptığı yazıl

Nurettin Balaban isyan etti

TÜFAD Trabzon şube başkanı Nurettin Balaban Haluk Ulusoy kamp eğitim tesislerinde ışıkların yakılmamasının futbola zarar verdiğini söyledi.

1-Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon şube başkanı Nurettin Balaban isyan etti.

Balaban yaptığı yazılı basın açıklamasında Haluk Ulusoy tesislerinde gece antremanı yapılamaması nedeniyle kulüplerin büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.

Balaban Trabzon’un bir futbol kenti olduğunu belirerek, "Trabzon’da 80 amatör , 7 profesyonel ve 3 BAL ligi kulübü olmak üzere toplam 100 futbol kulübü bulunmaktadır.
Bu kulüplerin U 13,14,15,17,18,19 ve büyükler yaş gurubu takımlarını dikkate aldığımızda 7x100=700 yaş gurubu futbol takımı 700x 25 futbolcu=17.500 futbolcuyu kapsamaktadır.
3-100 tane kulüp ve 20.000 genç futbolcu arasından Trabzonspor takımının yedek kulübesine dahi bir oyuncu veremiyorsak öncelikle bizler kendimizi sorgulamalıyız. Bu kadar futbolcuyu bünyesinde barındıran Trabzon şehrinin ,bir futbol kenti olduğunu unutanlara veya unutturmak isteyen zihniyetlere ise bir yol bulup bu kentin bir futbol kenti olduğunu bir kez daha hatırlatmalıyız.

HALUK ULUSOY KAMP VE EĞİTİM TESİSLERİ TÜM TRABZON FUTBOLUNA HİZMET ETMELİYDİ
Yukarıda bahsi geçen 100 tane kulübün 30 u Yavuz Selim Stadyumu tribünlerinin altındaki kendilerine ait odalarda ikametgah etmektedir . Bu kulüplerde futbol oynayan futbolcu sayısı ortalama 7-8 bin dir. Bu sporcuların gece 21.00 e kadar resmi müsabakaların yapıldığı Yavuz Selim sahasında çalışma şansları hiç yok. Gündüz bu sporcular okullarında öğretim görüyorlar. O zaman gündüz çalışmaları ise imkansız.
Bu sporcuların gece çalışabileceği bu stadyuma en yakın saha TFF Haluk Ulusoy Kamp ve Eğitim tesisleri idi. Haluk Ulusoy Kamp ve Eğitim tesisleri bilindiği gibi, kadrosunda 12 yabancı uyruklu futbolcu alabilme bütçesine sahip olan futboldaki en büyük kimliğimiz tarafından kendi alt yapısı için kendi bünyesine katmıştır ? Geldiklerinden beri takıma hiçbir katkı sağlamayan 3 tane yabancı uyruklu futbolcuya veya yanlış transferlere ödenen paraların yarısıyla alt yapıya 6-7 tane saha ve modern bir tesis yapılırdı ve söz konusu tesis bu 100 takıma hizmet vermeye devam ederdi.

ANTRENÖRLER FUTBOL SAHASINI KENDİLERİ IŞIKLANDIRDI
Sahaların Işıklandırılması için çalmadık kapı bırakmadıklarınıda sözlerine ekleyen Balaban “ Sadece bu feryadımızı Trabzon Belediye Başkanı duydu. İnşallah bu duyarlılığı derdimize bir çare olur .Işık ışık diyoruz da Avni Aker’in yenilenen ışıklandırması sonrası oradan sökülen yüzlerce projektör ne oldu ? Neyse; biz dönelim kendi derdimize. Şimdi Trabzon futbolunun Yavuz Selim Tesislerinde ikametgah eden 30 kulüp için en yakın saha Faroz sahası .
Resimde görüldüğü gibi 6 tane futbol antrenör arkadaşımız bu sahaya Balıkçı Erol Özcilingir in iş yerinden elektirik çekip tel örgülere de bir lamba takarak ışıklandırma işini çözmeye çalışıyorlar. Antrenörler sporcularının gündüz ve hafta sonu okul ve dershane öğrenimlerini aksatmamak için gece bu ışık altında futbol pratik çalışmalarını bu sayede yapmaktalar.
Bu şehirde Trabzon futbolu sayesinde unvan sahibi olanlara duyurulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor