Neslihan Türkiye'ye gümüş getirdi

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda, masa tenisinde mücadele eden Neslihan Kavas, gümüş madalya kazandı.Excel Arena'da yapılan müsabakalarda, finalde Çinli Lina Lei ile karşılaşan milli sporcu ilk üç sette 8-11, 11-8, 11-7'lik sonuçlarla 2-1 öne geçti. Çi

Neslihan Türkiye'ye gümüş getirdi

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda, masa tenisinde mücadele eden Neslihan Kavas, gümüş madalya kazandı.

Excel Arena'da yapılan müsabakalarda, finalde Çinli Lina Lei ile karşılaşan milli sporcu ilk üç sette 8-11, 11-8, 11-7'lik sonuçlarla 2-1 öne geçti. Çinli rakibi karşısında üstünlüğünü koruyamayan Neslihan Kavas, sonraki setleri 11-5 ve 11-7 kaybederek gümüş madalyanın sahibi oldu. 25 yaşındaki milli sporcu, 2008 Pekin Oyunları'nda bronz madalya kazanmıştı. 

Neslihan Kavas'ın ailesi final maçını ekran başında heyecanla izledi. Anne Fevziye Kavas, gazetecilere yaptığı açıklamada, Neslihan'ın her zaman arkasından olduklarını belirterek, Neslihan ile karşılaşma öncesinde telefonla görüştüklerini kaydetti. Neslihan'ın sesinin maç öncesinden heyecanlı geldiğini ifade eden Kavas, şöyle konuştu:

''Kızım, 'Anne, dualarınızı eksik etmeyin' dedi. Finalde oynamasından çok mutluyuz. Yavrumla, gurur duyuyorum. Ülkemize gümüş madalya kazandırdı. Bundan sonraki olimpiyatlarda altın madalya almasını istiyoruz. 2008 Pekin'de bronz, 2012 Londra'da gümüş madalya aldı. İnşallah 2016'da altın madalya kazanacak. Kızım çok heyecanlı ve terleyen birisi. Maç boyunca havluyla terini sildi. Bu gurur verici ve güzel bir başarı.''

Maçı Kavas'ın ailesiyle izleyen Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hüseyin Aksoy da, bir Eskişehirli olarak Neslihan Kavas ile gurur duyduğunu söyledi. Aksoy, şöyle konuştu:

''Neslihan'ın bu başarısı Eskişehir'de engellilerin spora yönelik faaliyetlerinin artmasına ve başarı kazanmalarına örnek olacak. Altın madalyaya yaklaşmışken gümüş madalya aldı. Gümüş madalyayı kazanmak bizi kesmiyor. 2016'de altın madalya bekliyoruz. Başarılarının devamının gelmesini istiyoruz.''

Masa tenisinde bronz madalya maçına çıkan Kübra Öçsoy ise Ukraynalı Viktoriia Safonova'ya 11-5, 11-3, 5-11 ve 11-5'lik setlerle 3-1 mağlup oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor