…Nefesler tutuldu…

Trabzonspor bu sezona yüksek bütçeli transfer politikasıyla girdi. Fakat saha sonuçları Trabzonspor yönetimini tekrar hedef tahtasına koydu. Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu 10 yöneticisinin istifa etmesine rağmen direndi. Alınan kötü sonu

…Nefesler tutuldu…

Trabzonspor bu sezona yüksek bütçeli transfer politikasıyla girdi. Fakat saha sonuçları Trabzonspor yönetimini tekrar hedef tahtasına koydu. Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu 10 yöneticisinin istifa etmesine rağmen direndi. Alınan kötü sonuçlara rağmen hocasına sahip çıkarak Vahid Halilhodzic ile yollarına devam edeceklerini söyledi. Bu konuda iki sözü hafızalara kazındı; “O deli bende deli. Trabzonspor’u iki deli idare yönetiyor. Vahid hoca giderse bende giderim” 

HACIOSMNAOĞLU’NUN AKYAZI UMUDU

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 200 milyon lira civarında borçla aldığı kulübü 35 milyona kadar çıkardı. Bu nedenle de muhaliflerin sert eleştirileri ile karşılaşıyor. Yine de önümüzdeki aralık ayında yapılacak olan kongreye seçim olmayacağını, seçim kararı da almayacağını duyurdu. Önümüzdeki günlerdeki saha sonuçlarından umutlu olduğu gözüküyor ve Hacıosmanoğlu’nun asıl kozu olarak Akyazı Stadyumu’nun sponsoru… Yani isim hakkından gelmesini düşündüğü yüksek gelir ile borç yükünü hafifletmeyi ve bu sayede muhalifleri susturmayı planlıyor.

 

MUHALİFLER NE YAPACAK?

Peki, muhalifler susar mı? Yâda muhalifleri durdurabilir mi? Bu noktada bu soruların ve cevabını ‘hayır’ olarak gözlemledik. Gündeme gelen ve Trabzonspor’da yeni bir yönetim ve vizyon isteyenlerin tümünün her şeye rağmen ‘değişim’ istedikleri ortada duran bir gerçek. En büyük neden ise şike sürecinde Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun tutarsızlığı… ‘Kupayı alacağım’ sözlerinin havada kalması. Şike soruşturmasında adı geçen Göksel Gümüşdağ’a bordo mavi atkı takılması gibi nedenler muhalifleri kızdıran en büyük nedenler arasında…

SEBAHATTİN ÇAKIROĞLU

Önce Trabzonspor başkan adayı olan ve aday olduğunu açıklayan isimler neler yapıyor bir bakalım..

unnamed-(7).jpg

Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu’na en muhalif isim yine kendi yönetimindeyken Hacıosmanoğlu’na ağır eleştiri yaparak istifa eden Sebahattin Çakıroğlu. Başkan adayı olduğunu geçtiğimiz günlerde duyurdu. Çalışmalarını sürdürüyor. Görüşmeler yapıyor. Olası bir seçimde ciddi adaylardan bir tanesi… Hacıosmanoğlu’nun da oylarını böleceğe benziyor.

MUHARREM USTA

Usta cephesinde durumlar karışık görülüyor. Trabzonspor MP Basketbol Takımı’nın sponsoru olsa da teknik ekip ve yönetim üzerindeki hâkimiyeti sorgulanıyor. Diğer taraftan Trabzon’da yanındaki en güçlü yol arkadaşı Celil Hekimoğlu’nu kaybetti. Hekimoğlu, “Usta’nın şike konusundaki tavrı seçimi kaybettirdi” diyerek daha da yaranın derinliğini açtı. Muharrem Usta, İstanbul’daki temaslarını sürdürüyor. Trabzonspor başkan adaylığı konusunda ‘vazgeçme’ gibi bir düşüncesi yok.

unnamed-(8).jpg

METİN ATASOY

Trabzonspor Başkan adayları arasında kararsız kalanlardan bir tanesi… Projeci… Geçen seçimdeki hayal kırıklığı nedeniyle belirsizliğini koruyor. Hatta çevresine, “İsmim üzerinde ortak bir konsensüs oluşursa adaylığımı koyarım. Yâda genç dinamik bir kadro olursa destek veririm” dediği belirtiliyor. Bir de Metin Atasoy ile ittifak için birkaç isim bir araya geldi. Genç bir ekibe destek verme noktasında dirsek temasında.
unnamed-(5)-001.jpg

ÖZKAN SÜMER ADAY OLMAZ AMA

 oz.jpg             

Trabzonspor’da geçtiğimiz dönem aday olan Emre Aksoy, Hakan Kulaçoğlu da konuşuluyor. Fakat aday olup olmayacakları net değil. Diğer taraftan Trabzonspor eski başkanı Özkan Sümer’in tekrar aday olacağı konuşulsa da böyle bir şeyin olmayacağı fakat seçim yapılması yönünde görüş bildirdiği ve seçimde Trabzonspor’u daha ileriye taşıyacak bir yönetime destek vereceği gelen bilgiler arasında.  

İBRAHİM USTA NE YAPAR?

unnamed-(9)-001.jpg

Trabzonspor camiasında her dönem aday dediği İbrahim Usta, henüz kararını vermedi. Lakin geçtiğimiz günlerde Milli takımın kötü gidişiyle ilgili yaptığı açıklama,  TFF yönetimini hedef alması Trabzonspor başkan adaylığı konusundan uzak görüntü verdi. Son seçimde Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na önümüzdeki günlerde olası seçimde tekrar verir mi? diye sorsalar cevap net olur ‘asla’ İbrahim Usta’nın son günlerdeki çıkışları ve hareketleri bunu gösteriyor.

SADRİ ŞENER ÖZKAN SÜMER

unnamed-(6).jpg

Trabzonspor’da bir de Sadri Şener faktörü var. Elini ayağını çekmiş gözükse de Trabzon’dan iyi ayrılmadığı ve kırgın olduğu düşüncesinde. Son şampiyon başkan olan Şener’e Hacıosmanoğlu’nun açtığı dava da Sadri Şener’i oldukça sinirlendirdi. “Başarılarımı ucuz oyunlarla gölgeleyemezler” diyerek serzenişte bulunduğu da biliniyor. Bu nedenle seçim olduğu takdirde mutlaka etkisi olacaktır.

Öne çıkan ve konuşulan isimlerden Mehmet Yiğit Alp, mutlaka ve mutlaka kongre yapılması, yeni ve  daha güçlü bir yönetimin kurulması yönünde fikirlerini söylüyor. Gelen ‘aday ol’ baskılarına karşın aday olmayacağını çevresine açıkça söyledi. Listede yer alıp almayacağı ise merak konusu. Her an için bir Alp sürprizi yaşanabilir. Bu arada Mehmet Ali Yılmaz da süreci çok ciddi şekilde takip ediyor ve ettiriyor!

CELİL HEKİMOĞLU NE YAPACAK?

unnamed-013.jpg

Trabzon’da spor camiasının her alanında olmuş isimler arasında. Trabzonspor’un her kongresinde gücünü hissettirmiştir. “Trabzonspor Trabzon’dan yönetilmelidir” düşüncesi çerçevesinde ilk göze gelen isimlerden bir tanesi. Lobisi güçlü… Trabzonspor’un bu durumundan memnun değil ve Hacıosmanoğlu’nun mutlaka seçim yapmasından yana… Üzerinde ‘aday olmalısın’ baskısı var. Bir anda gündemi değiştirebilir.

YA HACIOSMANOĞLU SEÇİM YAPMAMAKTA DİRENİRSE

unnamed-(1)-006.jpg

Trabzonspor’da Aralık ayı öncesinde ilginç iddialar ortaya atılıyor. En fazla konuşulan ise Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu’nun seçim yapmayacağı… Peki muhalifler buna ne diyecek? Ya da nasıl bir tavır alacaklar? İddiaya göre yönetmeliğe yada tüzüğe göre Aralık ayındaki genel kurulda ‘seçim yapılsın’ önerisi gündeme getirilecek ve oylamaya sunulacak. Burada alınacak karar Trabzonspor’un kaderini değiştirecek. O oylamada çıkan sonuca göre hareket edilecek.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor