Napoli Teknik Direktöründen Trabzonspor yorumu

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi ikinci turdaki rakibi Napoli'nin İspanyol teknik direktörü Rafael Benitez,Karadeniz ekibiyle yapacakları maçın kendileri için zor olacağını söyledi.Serie A'nın 22. haftasında konuk ettiği Udinese'yi 3-1'likskorla geçerek, l

Napoli Teknik Direktöründen Trabzonspor yorumu

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi ikinci turdaki rakibi Napoli'nin İspanyol teknik direktörü Rafael Benitez,Karadeniz ekibiyle yapacakları maçın kendileri için zor olacağını söyledi.

Serie A'nın 22. haftasında konuk ettiği Udinese'yi 3-1'lik

skorla geçerek, ligde galibiyet serisini 4 maça çıkartan Napoli'nin çalıştırıcısı Benitez, gelecek hafta Trabzonspor ile yapacakları maçtan önce açıklamalarda bulundu.

Takımının son haftalarda aldığı üst üste galibiyetlerle ilgili Benitez, "Seri galibiyetler almanın kolay olmadığını düşünüyorum ki biz bunu yaptık. Şimdi aynı güvenle ligdeki bir sonraki maçımız için hazırlanacağız. Ondan sonra da UEFA Avrupa Ligi'ndeki mücadelemiz için hazır olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Benitez, Trabzonspor'un maçlarını henüz analiz etmediğini ifade ederek, "Nasıl oynadıklarını, oyun içerisindeki sistemlerini ve bazı oyuncularını inceledim ancak bu maçtan önce oynamamız gereken bir lig maçı daha var, ona odaklanmalıyız" dedi.

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçı 19 Şubat'ta Trabzon'da oynayacak olmalarıyla ilgili de 55 yaşındaki teknik adam, "Bunu o maçtan sonra cevaplamak daha iyi olur. Ancak her zaman bu tarz mücadelelerde ilk maçı deplasmanda oynayıp, rövanşta kendi seyirciniz önünde daha iyi oynayabilirsiniz. Tabii bunu oynamadan olumlu mu olumsuz mu sonuçlanacağını bilemezsiniz" diye konuştu.

Maçın atmosferinin nasıl olacağıyla ilgili ise Benitez, 2007 yılında Liverpool'un başındayken UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş ile karşılaştıkları maçı hatırladığını, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi güçlü takımların iyi atmosfer yaratan taraftarlarını bildiğini dile getirdi. Benitez, "Türk taraftarlar futbolla çok ilgili. Çok güzel bir atmosfer yaratıyorlar. Bundan dolayı eminim maç bizim için zor olacak" ifadelerini kullandı.

İspanyol teknik adam, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'u çalıştırdığı dönemde öğrencisi olan Cezayirli defans oyuncusu Carl Medjani'nin, Trabzonspor'a güç kattığını vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler