Mutluluğun fiyatı 10 Bin TL.

ABD'nin en saygın üniversitelerinden Princeton Üniversitesi yaptığı araştırmada mutluluğun kaç para ettiğini buldu. ABD standartlarına göre yılda kazanılan 75 bin dolar, bir ABD'linin bütün hayallerine yetiyor. Aynı standartları Türkiye'ye uyarladığımızda

Mutluluğun fiyatı 10 Bin TL.

ABD'nin en saygın üniversitelerinden Princeton Üniversitesi yaptığı araştırmada mutluluğun kaç para ettiğini buldu. ABD standartlarına göre yılda kazanılan 75 bin dolar, bir ABD'linin bütün hayallerine yetiyor.

 

Aynı standartları Türkiye'ye uyarladığımızda ise ortaya aylık 10 bin TL'lik bir kazanç çıkıyor. Bu para ise insanların istediği evde oturmasına, aile bireylerine araba almalarına, çocuklarını özel okullara göndermeye yetiyor. Mutluluğun ücretine yıllık tatil, mutfak ve kozmetik masrafları ile sağlık harcamaları da dahil.

 

Yani Türkiye'de "Başkasına muhtaç olmadan yaşayayım. Ama her şeyim de tastamam olsun" diyecek olursanız ailecek ayda 10 bin TL kazanmanız gerekiyor. Ayda kazanılan 7 bin TL ise bütün beklentileri karşılamamakla beraber temel ihtiyaçlara eksiksiz olarak yetiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor