Muay Thai şampiyonası sona erdi

 Antalya Dilek Sabancı Spor Salonu'nda, 33 ülkenin katılımıyla düzenlenen 7. Avrupa Muay Thai Şampiyonası ve 12. Avrupa Kupası müsabakalarında Türk Milli Takımı toplamda 12 altın, 19 gümüş ve 11 bronz madalya elde etti. 7. Avrupa Muay Thai Şampiyonası fin

Muay Thai şampiyonası sona erdi

 

Antalya Dilek Sabancı Spor Salonu'nda, 33 ülkenin katılımıyla düzenlenen 7. Avrupa Muay Thai Şampiyonası ve 12. Avrupa Kupası müsabakalarında Türk Milli Takımı toplamda 12 altın, 19 gümüş ve 11 bronz madalya elde etti. 

7. Avrupa Muay Thai Şampiyonası final karşılaşmalarında ise genç bayanlar 54 kiloda İrem Akın altın, büyük bayanlar 63,5 kiloda Zehra Aslan ve 67 kiloda Gülizar Kara gümüş madalya elde etti. Büyük erkekler 60 kiloda Orhan Erden de gümüş madalyanın sahibi oldu. 

Ay-yıldızlı sporcular takım halinde 12. Avrupa Kupası'nda birincilik, 7. Avrupa Muay Thai Şampiyonası'nda ise dördüncülük elde etti. 

Uluslararası Muay Thai Amatör Federasyonu Genel Sekreteri Stephan Fox, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'da yapılan organizasyonun son derece mükemmel geçtiğini söyleyerek, Türk yetkililerine teşekkür etti. 

Türkiye'nin muay thai spor dalında başarılı olduğunu kaydeden Fox, Türkiye'de küçük yaştan itibaren muay thai sporunun yapıldığına dikkati çekti. 

Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Halil Durna da şampiyonanın başarılı geçtiğini söyledi. 

33 ülkeden 450 sporcunun turnuvaya katıldığını belirten Durna, ''Bu şampiyonada aldığımız sonucu başarı kabul etmemiz gerekiyor. Dünyada bu sporda Rusya, Ukrayna, Belarus ve Tayland sürekli ilk sıralarda. Türkiye bu alanda da iddialı olduğunu gösterdi. Hedefimiz eylül ayında Rusya'da yapılacak Dünya Muay Thai Şampiyonası'nda beşinci olabilmek'' diye konuştu. 

Türkiye'de futbol ve basketboldan sonra en çok sporcusu olan spor dalının muay thai olduğunu ifade eden Durna, 2013'te İstanbul'da yapılacak Minikler Muay Thai Şampiyonası'na da ev sahipliği yapacaklarını bildirdi. 

Muay Thai Milli Takım Antrenörü Şahin Eroğlu da sporcuların kazandıkları altın madalyaları Türk halkına armağan ettiklerini söyledi. 

 

-Kaymakam maç yönetti- 

Öte yandan, 7. Avrupa Muay Thai Şampiyonası büyük erkeklerde 71 kilodaki Rusya-Belarus final karşılaşmasını Avrupa Muay Thai Şampiyonası lisanslı hakemi Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş yönetti. 

Fatih Kocabaş, yönettiği maç sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 yıldır savunma sanatı sporlarıyla yakından ilgilendiğini söyledi. 

5 yıldır muay thai branşında uluslararası müsabakalarda hakemlik yaptığını belirten Kocabaş, ''Bürokratik işler hakemlikten daha zor. Mesleğimiz çok zor. Ringde kurallar ve seçenekler belli. Maç yönetmesi çok kolay. Kaymakamlık mesleği sorumluluk ve özen istiyor, dikkatli olmayı gerektiriyor'' dedi. 

7. Avrupa Muay Thai Şampiyonası ve 12. Avrupa Kupası'nda Türk sporcular toplamda 12 altın, 19 gümüş ve 11 bronz madalya elde etti. 

 

12. Avrupa Kupası'nda 7 altın, 10 gümüş ve 6 bronz madalya kazanan Türkiye takım halinde birinci oldu. İkinci olan Ukrayna ise 4 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Üçüncü olan Azerbaycan da 3 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalyanın sahibi oldu. 

7. Avrupa Muay Thai Şampiyonası'nda ise Türkiye 5 altın, 9 gümüş, 5 bronz madalya kazandı. Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Belarus'un ardından takım halinde 4. oldu. 

Final karşılaşmalarıyla tamamlanan şampiyonanın ödül töreninde dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını Fox ile Durna verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor