MP Trabzonspor 2. yarı finalist

Spor Toto Türkiye Kupası'nda, Aliağa Petkim'i 72-62 yenen Medical Park Trabzonspor, Beşiktaş Cola Turka'nın ardından ikinci yarı finalist oldu.Maça Kambala'nın üst üste kaydettiği sayılarla hızla başlayan Aliağa Petkim, bu sayede ilk 3 dakikayı 5-0 önde g

MP Trabzonspor 2. yarı finalist

Spor Toto Türkiye Kupası'nda, Aliağa Petkim'i 72-62 yenen Medical Park Trabzonspor, Beşiktaş Cola Turka'nın ardından ikinci yarı finalist oldu.

Maça Kambala'nın üst üste kaydettiği sayılarla hızla başlayan Aliağa Petkim, bu sayede ilk 3 dakikayı 5-0 önde geçti. Medical Park Trabzonspor ise 5. dakikada Ali, Ersin ve Cakic'in sayılarıyla skoru 7-7'ye eşitledi. Aliağa Petkim, ilk periyodun son dakikasında 14-15 öne geçmesine rağmen Ali Karadeniz'in sayısına engel olamayınca üstünlüğü Medical Park Trabzonspor'a kaptırdı. Ancak, Ali Karadeniz'in sayısına Levent Bilgin ile kısa sürede cevap veren Aliağa Petkim, birinci periyodu 16-18 önde geçti.

İkinci periyodun ilk dakikası sonunda skoru 18-18'e eşitleyen Medical Park Trabzonspor, hücumdaki etkinliğini sürdürerek farkı açtı ancak, Aliağa Petkim 14. dakikada farkı kapatarak skoru 24-23'e getirdi. Karşılaşmanın 19 dakikası 30-30 berabere geçilmesine rağmen, Medical Park Trabzonspor son dakikada ürettiği 5 sayı ile ilk yarıyı 35-32 önde kapattı.

Üçüncü periyodun ilk sayısı da Kambala'dan geldi. 22. dakikada attığı sayı ile aradaki farkı 1 sayıya indiren Kambala, 24. dakikada kaydettiği sayı ile de Aliağa Petkim'in 36-35 öne geçmesini sağladı. Bu dakikadan sonra oyundaki baskısını artıran Aliağa Petkim, bir ara farkı 5 sayıya kadar çıkarmasına rağmen, bu üstünlüğünü uzun süre koruyamadı. Bu periyotta her iki takımda dış şutlarda etkili olamadı. Medical Park Trabzonspor, son dakikadaki atakları ile 3. periyodu 51-49 önde tamamladı.

Son çeyreğin ilk dakikaları da karşılıkla sayılarla geçildi. 33. dakikada oyunda yeniden üstünlük kuran Medical Park Trabzonspor, aradaki farkı 10 sayıya çıkararak skoru 63-53'e getirdi. 34. dakikada Kambala ile mücadelesinde sakatlanarak yerde kalan Miloseviç, saha kenarına alındı. Nefes almakta zorlandığı için bir süre oksijen verilen Milosevic, hastaneye kaldırıldı. Son 2 dakikaya girildiğinde aradaki farkı 5 sayıya indiren Aliağa Petkim, dış atışlardaki başarısızlığı nedeniyle farkın yeniden açılmasına engel olamadı. Son dakikada farkı yeniden 10 sayıya çıkaran Medical Park Trabzonspor, karşılaşmadan 72-62 galip ayrıldı.

Medical Park Trabzonspor, 11 Şubat Cuma günü oynanacak yarı finalde, Beşiktaş Cola Turka ile karşılaşacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler