Mourinho'dan Nuri'ye tavsiye

 Real Madrid takımının teknik direktörü Jose Mourinho, geleceğindeki belirsizlik devam eden Nuri Şahin için, ''İngiliz ligine gitmek Nuri'ye şu ana kadar sahip olmadığı karakteristik özellikler katacaktır'' dedi.İspanya 1. Futbol Ligi'nde geçen sezonunun

Mourinho'dan Nuri'ye tavsiye

 

Real Madrid takımının teknik direktörü Jose Mourinho, geleceğindeki belirsizlik devam eden Nuri Şahin için, ''İngiliz ligine gitmek Nuri'ye şu ana kadar sahip olmadığı karakteristik özellikler katacaktır'' dedi.

İspanya 1. Futbol Ligi'nde geçen sezonunun lig şampiyonu Real Madrid ile Kral Kupası galibi Barcelona'yı karşı karşıya getirecek İspanya Süper Kupası maçı öncesinde Mourinho, basın toplantısı düzenledi.

Real Madrid'de maç kadrosuna alınmayan ve kiralık olarak başka takıma gitmesi tavsiye edilen milli futbolcu Nuri Şahin'in son durumuyla ilgili bir soruya cevap veren Mourinho, şunları söyledi:

''Ben, onun İngiliz ligine gitmesini istiyorum. Çünkü İngiliz ligine gitmek Nuri'ye şu ana kadar sahip olmadığı karakteristik özellikler katacaktır. Ben onun oynamasını istiyorum. Hangi takıma gideceği benim için önemli değil. Arsenal de, Liverpool da, Tottenham da olur. Önemli olan kendisi ve kulüp için en iyi şartlarda gitmesi ve en kısa zamanda bunun gerçekleşmesidir. Onun önünde masaya yatırılmış teklifler var, şu anda bunları analiz ediyor.''

Portekizli teknik adam, daha önceden takımdan ayrılmasına engel olmayacağını açıkladığı Kaka ile ilgili de, ''Onun durumu Nuri'den farklı. Kaka'ya gelmiş resmi bir teklif yok'' değerlendirmesinde bulundu.

Mourinho ayrıca, geçen hafta oynanan Valencia maçında rakibiyle çarpıştıktan sonra kafasında hafif bir travma oluşan ve bir süre hastanede gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edilen Pepe'nin, Süper Kupa'nın ilk ayağı olan deplasmandaki Barcelona maçında forma giyemeyeceğini, yerine Albiol'un oynayacağını söyledi.

Real Madrid teknik direktörü ayrıca bir soru üzerine, ''Eğer seçim yapmam gerekirse, Süper Kupa'yı kaybetmenin yerine lig şampiyonluğunu kazanmayı tercih ederim. Mücadele ettiğimiz dört kupa (Lig, Şampiyonlar Ligi, Kral Kupası, Süper Kupa) içinde Süper Kupa en önemsizi'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor