Mourinho Londra'ya gidiyor

 Jose Mourinho bu yaz Chelsea'nin başına bir kez daha geçiyor. Portekizli Londra'ya giderken de Kolombiyalı oyuncu Radamel Falcao'yu 59 milyon Avro karşılığında yanında getiriyor. Mourinho'nun dün akşamki basın toplantısı da gösterdi ki, Portekizli çalışt

Mourinho Londra'ya gidiyor

 

Jose Mourinho bu yaz Chelsea'nin başına bir kez daha geçiyor. Portekizli Londra'ya giderken de Kolombiyalı oyuncu Radamel Falcao'yu 59 milyon Avro karşılığında yanında getiriyor. Mourinho'nun dün akşamki basın toplantısı da gösterdi ki, Portekizli çalıştırıcı Real Madrid'i sezon sonunda Stamford Bridge'e gitmek için bırakacak. Bunun pazarlığı da son bir haftadır sürmekteydi.
 
Chelsea'nin patronu Roman Abramovich, Londra ekibini 2004-2007 arasında başarıdan başarıya taşıyan Mourinho ile bir süredir görüşmekteydi. Pazarlıkların merkezi, tahmin edildiği kadarıyla Mourinho'nun ekibi ve kendisinin ne kadar alacağı, hangi oyuncuların transfer edileceğiyle ilgiliydi. Mourinho'nun artık takımın başında geçici süreliğine bulunan Rafael Benitez'in yerine geçeceği kesin gibi. Başarılı teknik adamın Madrid'deki 3 yıllık serüvenine son verip Mayıs ayının sonunda imza atması bekleniyor. Geçen hafta içinde Almanya'dan alınan haberlere göre de Chelsea Mourinho ve Falcao'yu birlikte takıma katmak için ciddi adımlar attı. Jorge Mendes'in menajerliğini yapıtğı Mourinho ve Falcao'nun da Chelsea'ye geleceği konusunda son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu ekip kendinden emin.
 
Chelsea, önce geçen sene Ağustos ayında, bu sene de Ocak ayında Radamel Falcao'nun transferini bitirmek için görüşmelerin sonuna yaklaşmıştı. Görüşmeler Chelsae'nin oyuncusu olan ancak Atletico'da kiralık olarak oynayan Thibaut Courtois'nın geleceğinin ne olacağı konusuna gelinince tıkanmıştı. Chelsea'nin Belçikalı kalecinin gelişmesini devam ettirmesi için bir sezon daha Atletico Madrid'de kalmasına izin verip Falcao'nun gelişini kolaylaştırması bekleniyor.
 
Mavilerin bu transferi gerçekleştirmek için de 59 milon Avro'luk serbest kalma maddesini kullanmaya hazır olduğu söyleniyor. Anlaşmada biraz karmaşık görünüyor. Zira Falcao'nun bonservisi Mendes'in sahip olduğu konsorsiyuma bağlı. Ancak Chelsa Kolombiyalı golcüye olan ilgisini sıklıkla die getiriyor ve transferi bitirmek için çabalıyor.
 
Londra takımının Falcao ile görüşmeler bile yaptığı ve kişisel konularda tarafların anlaştığı öğrenildi. Buna göre Falcao'nun Premier Lig tarihinde en yüksek haftalık ücreti alacak oyuncu olması bekleniyor.
 
Goal.com Mart ayında oyuncunun haftalık olarak 295 bin Sterlin alacağını duyurmuştu. Mourinho ve Chelsea'nin resmi yetkilileri 36 maçta 32 gol atan Kolombiyalı'yı alarak Fernando Torres ve Demba Ba'dan oluşan forvet hattını fazlasıyla güçlendirecek. 2010'da Fernando Torres'i 50 milyon Sterlin'e Atletico Madrid'den Chelsea Falcao'nun gelişiyle İspanyol oyuncuyu satışa da koyabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor