Minsk kolay değil

Fırtına’nın buradaki rakibi Dinamo Minsk oldu. Beyaz Rusya temsilcisi, sahasında 2-1 yenildiği Lokomotiva Zagreb’i deplasmanda 3-2’lik skorla yendi. Peki Dinamo Minsk nasıl bir takım? Artıları, eksileri neler?  Geçtiğimiz sezon Beyaz Rusya Ligi’ni 3. sıra

Minsk kolay değil

Fırtına’nın buradaki rakibi Dinamo Minsk oldu. Beyaz Rusya temsilcisi, sahasında 2-1 yenildiği Lokomotiva Zagreb’i deplasmanda 3-2’lik skorla yendi. Peki Dinamo Minsk nasıl bir takım? Artıları, eksileri neler?  Geçtiğimiz sezon Beyaz Rusya Ligi’ni 3. sırada tamamlayan Dinamo Minsk’in ön plana çıkan özelliği, savunmadaki başarısıydı. Kontrollü futbolla istediğini alıyordu. Yeni sezonda ise lige istediği gibi başlayamayan Lacivert Beyazlılar’da yönetim, teknik direktör değişikliğine giderek takımın başına Robert Maaskant’ı getirdi. 44 yaşındaki çalıştırıcı, Hollandalılar’ın vazgeçemediği 4-3-3 sistemini oturtmak için hemen işe koyuldu. Maaskant’tan sonra Dinamo Minsk iyi sonuçlar almaya başladı.

SAVUNMASI AĞIR

4-3-3, hücumda beklenen etkiyi gösterdi. Veselinoviç, Figueredo, Coto, Khvashchinski ve Damjanoviç gibi ofansif oyuncular, yeni taktiğe adapte olmakta güçlük çekmedi. Orta sahada görev yapan Bykov ve Nikoliç de bu isimlere başarılı bir şekilde eşlik ediyor. Ancak aynı şeyler savunma için geçerli değil. Politevich ve Kontsevoi, savunma ağırlıklı sistemde oldukça etkiliydi. Ofansif futbola dönülünce, büyük zorluk yaşamaya başladılar. Fiziken güçlü olsalar da 1.90’lık boylarının da etkisiyle ağır kalıyorlar. Hızlı hücumlarda sıkıntı çeken bu ikili, hava toplarında ise etkili.

AYKUT UYUM SAĞLARSA...

Her ne kadar Lokomotiva Zagreb’e yenilseler de Beyaz Rusya deplasmanları her zaman zor olmuştur. Trabzonspor’u, Derry City maçlarının aksine zorlu iki karşılaşma bekliyor. Rakip kesinlikle Bordo-Mavililer’in ayarında değil ancak hafife de alınmaması gerekiyor. Trabzonspor’un özellikle defanstaki bireysel hataları azaltması şart. Aykut Demir’in en kısa zamanda takıma monte edilip, uyum sorununu aşması gerekiyor. Trabzonspor, Minsk karşısında rahat pozisyon bulacaktır ama dikkatli olmazsa kendisi de kalesinde bir o kadar tehlike yaşayabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler