Mini'yi böyle götürmüş!

Başak'ın Sivas-F.Bahçe maçındaki girişimleri nedeniyle arabanın İlhan Ekşioğlu tarafından verildiği iddia ediliyor. Araç Ruken Başak'ın üstüne yapıldı.Şike iddianamesinde menajer Abdullah Başak'a Fenerbahçe Asbaşkanlarından İlhan Yüksel Ekşioğlu tarafında

Mini'yi böyle götürmüş!

Başak'ın Sivas-F.Bahçe maçındaki girişimleri nedeniyle arabanın İlhan Ekşioğlu tarafından verildiği iddia ediliyor. Araç Ruken Başak'ın üstüne yapıldı.

Şike iddianamesinde menajer Abdullah Başak'a Fenerbahçe Asbaşkanlarından İlhan Yüksel Ekşioğlu tarafından lig bitiminde ike karşılığı' olarak alındığı öne sürülen Mini Cooper marka aracın Başak'a teslim edildiği anın görüntüleri ortaya çıktı.

Şike soruşturması kapsamında tutuklanan ve rüşvet paralarını dağıttığı öne sürülen menajer Abdullah Başak'ın iddiaya göre 22 Mayıs 2011 tarihinde oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçında yaptığı girişimlerle müsabaka sonucunun Fenerbahçe lehine olmasını sağladı. Başak'a bunun karşılığında ücreti İlhan Yüksel Ekşioğlu tarafından ödenmek üzere 39 bin 500 lira değerinde Mini Cooper marka otomobil verileceği bildirildi.

Aracın 4 Haziran 2011 tarihinde Kosifler Oto'dan teslim alınacağını tespit eden polis burada tertibat aldı. Dikkat çekmemek için plan gereği aracı kardeşi Ruken'in üzerine alan Abdullah Başak saat 11.00 sıralarında Kosifler Oto'ya geldi ve işlemlerin tamamlanmasının ardından yeni otomobilinin sürücü koltuğuna oturarak galeriden ayrıldı. Hiçbir şeyden şüphelenmeyen Başak, bu sırada polis kamerası tarafından kare kare görüntülendi.

Bu arada hazırlanan fezlekede aracın alınmasından önce teknik takibe takılan konuşmalarda Abdullah Başak lig bitiminde İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun kendisine büyük para vereceğini söylediği ve lig bitiminde de kendisine bu aracın alındığı ifade ediliyor.

ARACA EL KONULMUŞTU
Bu arada söz konusu araca soruşturma kapsamında mahkemece el konulmuştu. Ancak aracın sahibi olan Abdullah Başak'ın kardeşi Ruken Başak, aracı geri almak için mahkemeye başvurmuştu. Talebi değerlendiren İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, 'dosya kapsamı ve delil durumu' itibari ile söz konusu aracın soruşturma kapsamında muhafazasına gerek kalmadığı' yönünde karar vererek aracı iade etmişti.

9.15'TE GEL
3 Mayıs 2011 saat 16.44'te Abdullah Başak, Ali Kıratlı'yı aradı:
- Abdullah Başak: "İlhan Abi aradı"
- Ali Kıratlı: "Ne dedi" -
A.B: "'Pazar gününe kadar yokum, pazartesi sabah 9'u çeyrek geçe ofiste ol. 10'u çeyrek gece Atatürk Havalimanı Türk Hava Yollar ne diyorsun" dedi.
- A.K: "Şekil var yani"
- A.B: "Var abi, 2 bin, 3 bin öyle her hafta veriyor abi"
- A.K: Altın vuruş yapsın daha iyi ya
- A.B: Altın vuruş 3 hafta sonra dedi. Ne istiyorsan..

ÜSTÜ DE AÇILIR MI?
24 Mayıs 2011 tarihinde Abdullah Başak aracı alacağı firmadan Selim Kosif ile görüşmesinde
- A.B: Dediğin araba bana o siyah.. Bu da ful de mi üstü açılır falan..
- S.K: Otuz dokuz beş yüz dedim sana. Normali 41 bin.
- A.B: kendime alıyorum bunu satmak için değil... Burada bir abim var ödemeyi yapacak da... Bak sürpriz bir abim (Telefonu yanındaki İlhan Yüksel Ekşioğlu'na verir)
- İ.Y.E: "Bu bir araba alacak senden beğenmiş bir tane. Benim ona sözüm var. Onu ben halledeceğim.
Sana şimdi bi on bin euro gönderecem. Ondan sonra her ayın 10'u 15'inde elden nakit gönderecem. Sen ne gerekiyorsa yap buna abi arabayı marabayı yaptır sen üstüne. Benim yani garantin tamam mı. Yalnız Selim bir ricam var senden bunu üçümüz dışında kimse bilmeyecek...

APO SEN ELLEME!
24 mayıs 2011 tarihinde saat 12.03'te Mini Cooper'ın alımı için Kosifler Oto'ya gelen Abdullah Başak, Bülent İbrahim İşçen'i aradı. İşçen Başak'ın yanındaki görevli Murat'ı telefona istedi.
- B.İ.İ.: "Bak arabayı siz Ruken'e. bak bu sağda solda duyulur, bak boşla düşürtmeyin bizi. Bu arabayı Ruken aldı bilinecek. Herkese diyeceksiniz ki Ruken kendi Mini Cooper'ını sattı, kendi para koydu üzerine Ruken aldı. Ağzı çok yavşak bizim bu ayının. Sağda solda böyle derse bak sıkıntıya düşeriz.
Arabanın ruhsatı Ruken'in üstüne çıksın. O arabaya hiç binmeyecek, gözükmeyecek o arabayla. (Bülent İbrahim İşçen sonra Abdullah'ı telefona istedi)
- B.İ.İ.: Oğlum Apo araba Ruken'in adına çıkacak
- A.B: Niye
- B.İ.İ: Oğlum Ruken'in adına çıkar beni sinirlendirme Apo. sen ellemeyeceksin hiç binmeyeceksin bile. Direksiyona bile oturma.
- A.B: "Tamam Bülent abi sen ne dersen onu yapacağım"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor