Minderde hedef 1 altın ve 1 bronz madalya

Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından İstanbul'da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nın dördüncü gününde Türkiye'yi temsil eden milli güreşçilerden Buse Tosun, altın madalya, Evin Demirhan ise bronz madalya için mindere çıkacak. 2014 yılında Avru

Minderde hedef 1 altın ve 1 bronz madalya
Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından İstanbul'da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nın dördüncü gününde Türkiye'yi temsil eden milli güreşçilerden Buse Tosun, altın madalya, Evin Demirhan ise bronz madalya için mindere çıkacak.
 
2014 yılında Avrupa Şampiyonu olan genç sporcu Buse Tosun, üst üste ikinci kez altın madalya kazanabilmek için mücadele ediyor. Sabah seansında 63 kiloda ay yıldızlı mayoyu giyen Buse Tosun, ilk tur maçında Alman rakibi Luize Manzke'yi 10-0'lık skorla ve teknik üstünlükle mağlup etti. Bulgar sporcu Viktoria Bobeva'yı 8-2 mağlup ederek yarı finale yükselen Tosun, Norveçli güreşçi Fidje Store karşısında minderden 3-1 galip ayrılarak finale adını yazdırdı. Buse Tosun, akşam seansında altın madalya için mücadele edecek.
 
48 kiloda Evin Demirhan, ilk tur maçında Ukraynalı Tetiana Polova karşısında 14-8 önde iken rakibini tuş ederek çeyrek finale yükseldi. Akabinde Fransız Felicia Gallo'yu 3-2 mağlup ederek yarı finale adını yazdıran Demirhan, Rus sporcu Milana Dadasheva'ya tuş olarak finalin kapısından döndü. Evin Demirhan, akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak.
 
Günün diğer karşılaşmalarında Türkiye adına güreşen sporculardan Ayşe Vatansever ve Ayşegül Özbeğe, aldıkları mağlubiyetler neticesinde şampiyonayı madalyasız kapattı.
 
Milli güreşçilerin final müsabakaları, saat 18.00'da Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde başlayacak.,

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler