Mimarlardan Nuri Albayrak'a...

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliğine bağlı Mimarlar Odası Trabzon Şubesinden Trabzonspor eski başkanı Nuri Albayrak’a ithafen bir basın açıklaması yayımlandı.Geçtiğimiz günlerde Trabzonspor eski başkanı Nuri Albayrak’ın Akyazı Projesiyle ilgili yap

Mimarlardan Nuri Albayrak'a...

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliğine bağlı Mimarlar Odası Trabzon Şubesinden Trabzonspor eski başkanı Nuri Albayrak’a ithafen bir basın açıklaması yayımlandı.

Geçtiğimiz günlerde Trabzonspor eski başkanı Nuri Albayrak’ın Akyazı Projesiyle ilgili yaptığı açıklama sonrasında bu projeye engel olanları Trabzonluların içlerinde barındırmamasını ifade etmişti. Bunun üzerine bugün Mimarlar Odası Trabzon Şubesinden Yönetim kurulu adında yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Son günlerde basından takip ettiğimiz kadarıyla Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliğine bağlı mimarlar odası Trabzon Şubesine kamuoyu önünde hedef gösterir şekilde Trabzonspor eski başkanı tarafından açıklamalar yapılmıştır. TMMOB ve bağlı odaların şube ve temsilcilikleriyle birlikte anayasal olarak kanunla kurulmuş meslek odalarıdır. Sıradan bir kuruluş değildir. TMMOB, yaşadığımız kentlerin sakini değil sahibi olmak ilkesini Trabzon’da da etkili bir şekilde sürdürmektedir.

Odalarımızın Trabzon birimleri bugüne kadar Trabzon için sürekli fikir ve projeler üreten kurumlar olarak projeler için zaman zaman desteklerini eleştirilerini veya olumsuz görüşlerini kamuoyu ile paylaşmaktadır. Bu farklı görüşlerin veya eleştirilerin de proje üretim sürecinin bir parçası olduğu unutulmamalı, eleştirel bakışlardan projenin olgunlaşması için istifade edilebilmelidir. Bunlar da birer katkı olarak düşünülmelidir. Herkes Trabzon için iyi niyetli ve Trabzon adına doğru olarak gördüklerini dile getirmektedir. Hepimizin amacı Trabzon için ortak doğrumuzu bulabilmek ve azami birlikteliği sağlamak olmalıdır. Odalarımızın Trabzon birimleri bir çok konuda birlikte hareket etmekle birlikte bazen farklı veya tamamen zıt görüşler de ortaya koyabilmektedir. Bu mesleki bakış açılarındaki farklılıklar olarak değerlendirilmelidir. Odalarımız Trabzon için istifade edilmesi gereken kurumlar olarak görülmelidir. Sonuç olarak her ne şekilde veya amaçta olursa olsun oda birimlerimizin kamuoyu önünde hedef olarak gösterilmesini kabul etmiyor ve bu açıklamayı yapanların açıklamalarını düzeltmesini bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor