Milliler ilk idmanını gerçekleştirdi

2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 3 Haziran Cuma günü deplasmanda Belçika ile önemli bir maça çıkacak (A) Milli Futbol Takımı, Hollanda kampındaki ilk antrenmanını yaptı.Tegelen kasabasındaki Sportpark Bakenbos'da oldukça rüzgarlı bir havada gerçekleşt

Milliler ilk idmanını gerçekleştirdi

2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 3 Haziran Cuma günü deplasmanda Belçika ile önemli bir maça çıkacak (A) Milli Futbol Takımı, Hollanda kampındaki ilk antrenmanını yaptı.

Tegelen kasabasındaki Sportpark Bakenbos'da oldukça rüzgarlı bir havada gerçekleştirilen antrenmanın başındaki yarım saatlik bölüm basın mensuplarına açık tutuldu, ''Ay Yıldızlılar'' bu bölümde koşunun ardından pas çalışmaları yaptı.

Antrenmana sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül ve Hamit Altıntop'un yanı sıra, rahatsız olan Mehmet Topuz katılmadı.

Futbolcuların antrenmanda neşeli oldukları gözlendi.

-GÖKHAN GÖNÜL'ÜN DURUMU KRİTİK-

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Sivasspor deplasmanında yaptığı maçta sakatlanan Gökhan Gönül'ün sol üst adalesindeki sakatlığı nedeniyle durumu kritik.

Sol üst adalesinde ödem oluşan Gökhan'ın tedavisi sürerken Belçika maçına yetişmesinin zor olduğu öğrenildi.

Hamit'in son bir aydır belinde olan sakatlığı nedeniyle antrenmana katılmadığı, Mehmet Topuz'un ise arka adalesindeki hafif bir sorun nedeniyle çalışmada yer almadığı ifade edildi.Bu üç futbolcunun da oteldeki fitness salonunda çalışmalar yaptıkları bildirildi.

-ÖZGENER VE KIZIL DA İZLEDİ-

''Ay Yıldızlılar''ın antrenmanını Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Levent Kızıl da izledi.

Kafileyle birlikte Hollanda'ya gelen federasyon başkanı Özgener ve yönetim kurulu üyesi Kızıl, millileri ilk antrenmanında da yalnız bırakmadı.

-GURBETÇİLER SEVİNDİ-

(A) Milli Futbol Takımı'nın antrenmanını izlemek üzere Sportpark Bakenbos'a gelen Hollanda'da yaşayan çok sayıda gurbetçi, teknik direktör Guus Hiddink'in sürpriziyle sevindi.

Normalde taraftara kapalı olarak planlanan antrenmanın dışarıdan izlenmemesi için sahayı çevreleyen teller brandayla kapatıldı, takım sahaya geldiğinde otobüsten inerek taraftarlara doğru yaklaşan Hollandalı çalıştırıcı, taraftarlara onları içeriye alacaklarını söyledi.

Hiddink'in açıklaması üzerine sevinen taraftarlar sahaya alınarak, antrenman yapılan sahanın kenarından ve küçük tribününden çalışmayı izledi.

-''İYİ BAŞLADI, İYİ DE GİDECEK''-

Milli Takım İdari Koordinatörü Okan Buruk, AA muhabirinin sorusu üzerine, takımda genel havanın iyi olduğunu, her zaman olduğu gibi futbolcuların yine çok istekli geldiklerini belirterek, ''Güzel bir ortam var. Zaten birbirin çok seven bir oyuncu topluluğuna sahibiz. Uzun zamandır bir arada oynayan oyuncularımız var. İyi olacağına inanıyorum. İyi başladı, iyi de gidecektir'' diye konuştu.

Fenerbahçe ve Trabzonspor'un şampiyonluk rekabetiyle geçen ligde, temposunu daha erken yitiren takımlardan gelen oyuncularda sezon sonu olması itibarıyla herhangi bir rehavetin yaşanıp yaşanmayacağı sorusuna Buruk, şu yanıtı verdi:

 ''Benim düşünceme göre Belçika maçının olması bu rehaveti ortadan kaldırır. Çünkü bizim açımızdan çok önemli bir rakiple oynuyoruz. O yüzden ne kadar sezon sonu olursa olsun maçlar hep yaklaştıkça oyuncuların maça olan ilgileri, düşünceleri artacaktır. En iyi şekilde bu maçı oynayacaklardır. Onlar için çok da önemli bir Avrupa Şampiyonası var. Bence hepsinin aklında, hayalinde bu vardır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor