Milli takımda büyük temizlik

Teknik Direktör Guus Hiddink'in, 17 Kasım'da Hollanda ile oynanacak hazırlık maçına kadar takımda ciddi bir değişime hazırlandığı, bunun ilk denemesini bu karşılaşmada yapmayı planladığı ifade edildi. Burada, Nihat, Tuncay ve Hakan Balta gibi memnun kalın

Milli takımda büyük temizlik

Teknik Direktör Guus Hiddink'in, 17 Kasım'da Hollanda ile oynanacak hazırlık maçına kadar takımda ciddi bir değişime hazırlandığı, bunun ilk denemesini bu karşılaşmada yapmayı planladığı ifade edildi. Burada, Nihat, Tuncay ve Hakan Balta gibi memnun kalınmayan bazı futbolcuları kadro dışında tutacak olan Hiddink'in, bunun yerine bazı gençlere şans vermesi bekleniyor. Hollandalı teknik adamın, Eskişehirspor'daki forvet Batuhan Karadeniz ve Ümit Milli Takımı'nda da yer alan Kayserispor'un orta saha oyuncusu Furkan Özçal'ı A takımda oynatmayı planladığı öğrenildi. A Milli Takımı'nın teknik patronunun, Ümit Milli birkaç genci de izlediği ifade edildi.

 

Yanal ne diyecek?

Hollandalı çalıştırıcının, Ersun Yanal'ın kontrolündeki Ümit Milli Takımı da sorumluluğu altına almak istediği belirtildi. Hiddink'in bu talebini olumlu karşılayan Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve milli takımlardan sorumlu yönetici Levent Kızıl'ın gizlenen operasyonu önümüzdeki günlerde açıklayacağı öğrenildi.

 

 

Zaten rahatsızdı!

Bilindiği gibi tecrübeli teknik adam, bu konudaki ilk sinyali Azerbaycan maçı sonrası vermiş, "Ümit Milli Takımı gibi bir kaynağımız var. Burada 21-22 yaşında futbolcular var ama kendi takımlarında direkt ilk 11'de oynamıyorlar. Bu da bizim için büyük dezavantaj" sözleriyle mevcut durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti.

Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal'ın söz konusu girişimden haberdar olmadığı bildirilirken, Ümit Milli Takımı'nın Hiddink'e bağlanmasından sonra yetkilerinin kısıtlandığı gerekçesiyle konumunu gözden geçirebileceği ileri sürüldü.

 

Komite yetersiz

Hesapta olmayan puan kayıplarının ardından A milli takım maç ve oyuncu izleme antrenörleri, maç ve oyuncu izleme komitesi üyeleri arasında ciddi bir revizyona gidileceği bildirildi.

Hiddink'in özellikle komitede yer alan teknik adamların çalışma ve raporlarından memnun olmadığı, Zeki Önaltı, Gökhan Keskin, Şenol Ustaömer, Adnan Örnek, Bülent Baturman, Gökhan Şahinkaya, İlyas Tüfekçi, Nurettin Yıldız ve Turhan Sofuoğlu'dan oluşan ekip hakkındaki kararını kısa bir süre sonra vereceği kaydedildi.

 

 

 

Tam destek

Almanya yenilgisinden sonra Hiddink'in aldığı ücret konusundaki tartışmalara tepki gösteren Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in Azerbaycan karşısında kaybedilen üç puana rağmen Guus Hiddink'e tam destek verdiği öğrenildi. Özgener’in, "Eleştirilere saygı duyuyorum. Söylenecek lafımız yok. Ancak yola Hiddink ile çıktık ve sonunda hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz. İstifa veya sözleşmenin iptali gibi konular gündemimizde yok. Nerede hata yapıldığını tespit edip doğru teşhisler koyarak milli takımı gerçek kimliğine kavuşturacağız" diye konuştuğu öğrenildi.

 

‘NE FARK EDER?’

Türkiye'de fazla kalmadığı için eleştirilen A Milli Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, bu tenkitlere tepki gösterdi. Burada bulunmamasına rağmen ligi ve futbolcuları yakından izlediğini ifade eden Hollandalı çalıştırıcı, "30 gün İstanbul'da kalsam ne fark eder?" diye konuşan Hollandalı çalıştırıcının, "Türkiye'de kalsaydım Almanya'yı yenecek miydik?" diyerek eleştirileri yanıtladığı öğrenildi.

 

 

EMRE GÖZDEN GEÇİRECEK

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Azerbaycan maçı sonrası elemeler sonrasında milli takımı bırakma kararı alan Emre Belözoğlu ile dönüş yolculuğunda bir görüşme yaptı. İkili görüşmede Başkan Özgener'in, "Bu tip maçlardan sonra sıcağı sıcağına yapılan açıklamalar çok doğru değil. Sen bu kadronun temel taşlarından birisisin ve kaptanısın. Kararını yeniden gözden geçirmeni istiyorum. Takımın sana ihtiyacı var" dediği öğrenildi.

Belözoğlu'nun karşılaşma sonrası aldığı bu kararın perde arkasında, takımın ortaya koyduğu kötü oyunun olduğu ve bazı arkadaşlarına mesaj vermek için bu şekilde bir yola başvurduğu ileri sürüldü. Fenerbahçeli oyuncun bu kararını gözden geçireceği ifade edildi.

 

Kitap oluyor

Guus Hiddink'in hayatı kitap oluyor. Hollandalı iki gazetecinin, ünlü teknik adamın biyografisini hazırladığı ve bununla ilgili taslağı, A Milli Takımı Teknik Direktörü'ne ilettikleri ifade edildi. Hiddink'in boş zamanlarında  bunu okuduğu belirtildi. Onun onayıyla birlikte kitap, Hollanda maçı öncesinde Felemenkçe olarak satışa sunulacak. Hocanın ilk kitabı imzalayarak Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'e vereceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor