Milli takıma şampiyon hoca!

Çin Curling takımı ile Dünya şampiyonluğu ve Universiade şampiyonluğu kazanan Kanadalı teknik direktör Daniel Rafael, Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından Türkiye Curling Milli Takımının başına getirildi.Türkiye Buz pateni Federasyonu Curling’de Kana

Milli takıma şampiyon hoca!

Çin Curling takımı ile Dünya şampiyonluğu ve Universiade şampiyonluğu kazanan Kanadalı teknik direktör Daniel Rafael, Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından Türkiye Curling Milli Takımının başına getirildi.

Türkiye Buz pateni Federasyonu Curling’de Kanadalı teknik direktör Daniel Rafael ile anlaşma sağladı. Curling’de dünyanın önde gelen antrenörleri arasında gösterilen Daniel Rafael, Erzurum’a gelerek milli takım seçmelerini başlattı. Türkiye’de tek Erzurum’da bulunan curling salonunda 15 erkek ve 8 bayan sporcu milli takıma seçilebilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Teknik direktör Daniel Rafael gözetiminde yapılan seçmeler 9 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

4 yıl boyunca Türkiye’de kalacak olan Kanadalı teknik direktör, Türkiye’yi Curling’de olimpiyatlara hazırlayacak. Erzurum’da yapılacak curling seçmelerinin ardından 10-21 Ağustos tarihleri arasında milli takım kampı düzenlenecek. 13-20 Eylül tarihleri arasında Danimarka’da gerçekleştirilecek Avrupa karışıklar curling şampiyonasına hazırlanacak olan Curling Milli Takımı’nda Kanadalı teknik direktör Daniel Rafael’e, Fatin Ağduman, Fatih Işık ve Sadık Topaloğlu da yardımcı antrenör olarak eşlik ediyor.

daniel-rafael.jpgDANIEL RAFAEL’İN KARNESİ

2009 yılında Çin Curling takımı ile Dünya şampiyonluğu ve Universiade şampiyonluğu kazanan teknik direktör Daniel Rafael, 2010 yılında ise yine Çin takımı ile birlikte Olimpiyat üçüncülüğü elde etti. 2010-2012 yıllarında İtalya’da çalıştığı dönemde takımını A grubuna çıkaran Kanadalı teknik direktör, 2012-2014 yılında ise Çek Cumhuriyeti’ne tarihinde ilk defa Avrupa üçüncülüğü derecesi getiren isim oldu.

Türkiye’de de büyük hedefler koyan Daniel Rafael, ilk önce Türk Milli Takımını A grubuna taşımayı amaçlıyor. Erzurum kampı sonrası hedeflerini daha net ortaya koyacağını dile getiren Daniel Rafael, “Bu yıl A grubuna çıktığımız takdirde 2015 Dünya Şampiyonası’na katılım hakkı kazanabiliriz. Dünya Şampiyonası’na katıldığımız takdirde 2018 Kore Olimpiyatları’na ya direk katılma ya da ön eleme oynama şansı yakalayabiliriz” diye konuştu.

Başarılı teknik adam, hedefinin tüm Türkiye’de Curling’i anlatmak olduğunu belirterek, “Curling dünyada sürekli ilgi gören bir branş. Erzurum’un dışında da tüm Türkiye’de Curling’i anlatmak ve yaymak için çalışmalarda bulunmak istiyorum. Curling’i 4 yıl içerisinde tüm Türkiye’ye yayacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler