Milli takıma büyük görev düşüyor!

Guus Hiddink Estonya maçının önemine değinerek başladığı konuşmasında: "Önemli maçlar öncesinde oynanan bu tip hazırlık mücadeleleri büyük önem taşıyor. Herkesin bildiği gelişen olaylardan dolayı futbolcularımız çok çekişmel, üst düzey maçlar oynamadan ka

Milli takıma büyük görev düşüyor!

Guus Hiddink Estonya maçının önemine değinerek başladığı konuşmasında: "Önemli maçlar öncesinde oynanan bu tip hazırlık mücadeleleri büyük önem taşıyor. Herkesin bildiği gelişen olaylardan dolayı futbolcularımız çok çekişmel, üst düzey maçlar oynamadan kampa geldi. Ben istedim ki Temmuz'da oyuncularımız daha hazır durumda gelsinler. Bu yüzden Estonya maçını çok ciddiye alıyorum ve bu maçta futbolcularımızın 90 dakikadaki performansını da merakla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Hollandalı teknik adam basın mensuplarının kendisine yönelttiği sorulara da cevap verdi.

"MİLLİ TAKIM'A  BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR"
Tecrübeli teknik adam 2014 Dünya Kupası kura çekimi ile ilgili: "Kariyerim boyunca kura çekimlerinde bulundum. Futbol camiasından önemli isimlerin bu tip organizasyonalrında sohbetleri olur. Bana da orada Türkiye'deki olaylarla ilgili merak ettikleri soruları yönelttiler. Yaşananlar kulüp takımlarımkızın imajını biraz aşağı çekti. Ben orada Türkiye'yi sürekli savundum. Elimizde somut belgeler olmamasına rağmen. Bu dakikadan sonra Türk Milli Takımı'na tazelenmesi gerek imaj konusunda büyük görevler düşüyor." dedi.

Kulüp takımlarında başarılı olan oyuncuların Milli Takımda beklendiği kadar başarılı olamamasının sorulması üzerine Hiddink, oyuncuları bireysel olarak değerlendirmemek gerektiğini, Belçika maçında oyuncularımızın en azından ortaya koyduğu mücadele gücünün istenen seviyede olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Hollanda basınında bir köşe yazısı yer alan Guus Hiddink, buradaki yazısıyla ilgili kendisine 'görev yaptığınız süresi içinde Milli takım bazında bir şike girişimi olduysa  ne yapardınız' şeklinde bir soru sorulduğunu belirtti. Deneyimli teknik adam, bu konuyla ilgili TFF yetkilileriyle görüştüğünü ve böyle birşeyin kesinlikle söz konusu olmadığının kendisine iletildiğini belirtti. Bu sözler üzerine deneyimli teknik adam: 'Benim zamanımda yapmış olsalar bile iyi yapamamışlar demekki. Azerbaycan maçını kaybettik.' şeklinde bir esprili sözler sarfetti.

"KUZEY EKİPLERİ DAHA DİRENÇLİ"
Son olarak Estonya maçı ile ilgili; Kuzey takımlarıyla hazırlık maçı oynamak daha zorlu olur. Rusya'da çalışırken de edindiğim izlenimlerde bu tarz takımların ruhlarını sahaya yansıtarak oynadıklarını gördüğünü ve bunun kendileri açısından önemli bir deneyim olacağını söyledi.

Milli Takım'ın oyun yapısı ile ilgili konuşan Hollandalı teknik adam Guus Hiddink: "Maçın belli bölümlerinde parlıyoruz, ancak son 20-25 dakika oyundan tamamen düşüyoruz. 3 forvetli oyunumuz sürecek. Bu bizim karakter yapımız. Maç içerisinde de her zamanki gibi taktiksel değişikliklerimiz olabilir, ancak dizilişimizde yada gözle görülür değişiklikler sahaya yansıtmayacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler