Milli Takım Teknik Direktörü Rize'de

 Rize’de düzenlenen “Sporda Ahlak, Başarı ve Motivasyon” konulu panelde konuşan Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, her zaman daha hızlı ve güçlü olanların değil, kazanabileceğini düşünenler ve gerçekten inananların kazanacağını söyledi.  Rize Gaz

Milli Takım Teknik Direktörü Rize'de

 

Rize’de düzenlenen “Sporda Ahlak, Başarı ve Motivasyon” konulu panelde konuşan Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, her zaman daha hızlı ve güçlü olanların değil, kazanabileceğini düşünenler ve gerçekten inananların kazanacağını söyledi.

 

abdullah-avci2.jpg

 

Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nin Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen 'Sporda ahlak, başarı ve motivasyon' konulu panele konuşmacı olarak Rizeli olan Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Haşiroğlu katıldı. Panelin yöneticiliğini ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Basın ve Enformasyon Müdürü Taner Erol ile Gazeteci Selman Kutlu yaptı. Paneli Rize Vali Vekili Hakan Buraz Uz, Rize Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, spor otoriteleri ve çok sayıda kişi takip etti.

Panelde konuşan Avcı hedeflerinin Dünya Şampiyonası’na Play-Off’a kalmadan direk çıkmak olduğunu belirterek, “Dünya kupası grup elemelerinde rakiplerimiz belli oldu. Biz ülke olarak turnuvalara 96’dan itibaren parçalı bir şekilde gidiyoruz. 96’dan itibaren sadece 2008 Avrupa Şampiyonasına ikinciler direk gidebiliyordu. İlk kez direk oradan gittik. Hep Play-Off’dan gidiyorduk. 96’dan 12’ye geldiğimizde bir hedef atlama zamanı geldiğini düşünüyorum. Çalıştığım oyuncu grubuna son derece inanıyorum. 2014’e giderken gerçek ve ulaşılabilir bir hedef bizim için direk gitmektir. Bu hedefe sizlerin destekleri ile birlikte koşacağız” dedi.

Sporda ahlak ve kültürün spor yatırımları ile sağlanabileceğini vurgulayan Avcı, “Spor kültürü ve ahlakını oluşturabilmemiz için şöyle geriye gittiğimiz zaman. Bizim semtimizde küçük küçük arsalar vardı. Biz günümüzü oralarda sabahtan akşama kadar top oynayarak geçirirdik. Kendi yaşadığım şehir adına söylüyorum. Spor kültürünün geliştirilmesi için belediyelerin yaptığı çok büyük şeyler var. Spor tesisleri, spor alanları ve futbol sahaları gibi. Spor yatırımlarını ne kadar geliştirip spor kültürünü oluşturursak spor ahlakının da bununla eş değer gelişeceğine inanıyorum” diye konuştu.

 

abdullah-avci3.jpg

 

“ŞİKE TARTIŞMALARI YERİNİ YEŞİL SAHALARA BIRAKACAK”

Futboldaki tartışmaların sona ermesi ve dikkatlerin yeniden yeşil sahalara çevrilmesi için çalıştıklarını belirten Avcı, bu konuda umutlu olduğunu belirterek, “Futbol oyunu herkesin çok sevdiği, tutku ile baktığı, aşık olduğu bir oyun. Geçtiğimiz yıl çok sıkıntılı, kafaların farklı yerlere gittiği bir süreç yaşandı. Ama oyun o kadar güzel ki herkes bu tarafa dönecektir diye düşünüyorum. Özellikle Milli takımda beş maç itibariyle söyle bir mesaj verdik. Bunu kendi takımımıza da söyledim. Bir yıldır yeşil sahanın konuşulmadığı herkesin tekrar t yeşil sahaları konuşacağı bir milli takım yaratmak bizim öncelikli sorumluluklarımızdan bir tanesidir. Şu anda da o enerjiyi görüyoruz. Bu olaylar dünyanın her tarafında yaşanıyor. Öncelikle kulüplerimizin yapılanması. Bugün UEFA’ya katılamıyorsak neden katılamadığımız. Mali denetimlerin sağlıklı yapılması. Alt yapı yatırımları Türk futbolunu daha doğru yerlere taşıyacağına inanıyorum. Karamsar değilim. Olumlu bakıyorum. Olumlu bakmaya da devam edeceğim” dedi.

Avcı, minik bir dinleyicinin oyuncularını nasıl motive ediyorsunuz sorusu üzerine, “Böyle rakiplerle onarken oyuncu zaten kendiliğinden konsantre oluyor. Çok iyi bir takım aslında. Maça çıkmadan önce en son şöyle bir kelime kullandım. Her zaman daha hızlı ve daha güçlü olanlar kazanamaz. Kazanabileceğini düşünenler ve gerçekten a inananlar kazanır” açıklamasında bulundu.

Panel sonrası Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Arif Yılmaz Avcı’ya plaket ve çeşitli hediyeler takdim ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor