Milli Takım gümüş madalyayı aldı!

17. Akdeniz Oyunları'nda normal süresi 2-2 biterek, seri penaltı atışlarına giden mücadelede Fas, Türkiye'yi 5-4 yenerek, altın madalya aldı. Ay-yıldızlılar, oyunları gümüş madalya ile tamamladı.Fas Milli Takımı, karşılaşmanın henüz ilk dakikası dolmadan

Milli Takım gümüş madalyayı aldı!

17. Akdeniz Oyunları'nda normal süresi 2-2 biterek, seri penaltı atışlarına giden mücadelede Fas, Türkiye'yi 5-4 yenerek, altın madalya aldı. Ay-yıldızlılar, oyunları gümüş madalya ile tamamladı.

Fas Milli Takımı, karşılaşmanın henüz ilk dakikası dolmadan geliştirdiği ani atakta Khaloua'nin attığı kafa golü ile 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra uzaktan çektiği şutlarla gol arayan Fas'a karşılık Türkiye, defansın arkasına atılan toplarla ve kanat bindirmeleriyle etkili oldu. Recep Niyaz ve Okan Aydın'ın oyuna ağırlığını koymasıyla rakip kalede baskı kuran ay-yıldızlılar, 14. dakikada Abdulkerim'in şık kafa golüyle skora 1-1'lik dengeyi getirdi. Bu dakikadan sonra baskılı oyununu sürdüren milliler, 27. dakikada Okan'ın sağ kanattan taşıdığı topu arka direkte tamamlayan İbrahim'in golüyle farkı 2'ye çıkardı. Skor üstünlüğünü eline geçiren milliler, devre sonuna kadar bu avantajını kaybetmedi ve soyunma odasına 2-1'lik avantajla girdi.

İkinci yarıya Türkiye yarı alanında top çevirerek ve baskı kurarak başlayan Fas, millilerin kalesinde etkili ataklar geliştirdi. Kleci Emre'nin gösterdiği performans sayesinde Fas ataklarını savuşturan ay-yıldızlılar, rakip yarı alanda çoğalamadı. Hücuma çıkmakta zorlanan milliler, 70. dakikada Ennafati'nin ceza alanı dışından kaydettiği gole engel olamadı ve skor 2-2'ye geldi. Bu dakikadan sonra orta saha mücadelesi şeklinde gerçekleşen maçta iki takım da birbirine üstünlük kuramadu ve normal süresi 2-2 sona eren mücadele, uzatmalara gitti.

Uzatmaların ilk 15 dakikalık bölümünde, iki takım da skoru değiştiremedi ve ikinci uzatma bölümüne 2-2'lik eşitlikle geçildi. Türkiye, ikinci devrenin ilk dakikalarında Sedat Yüce'nin ikinci sarı karttan atılmasıyla savunmada zor anlar yaşamasına rağmen, skoru korudu ve 2-2 biten mücadele seri penaltı atışlarına gitti.

Türkiye'den penaltı atışlarını kullanan Serdar Yazıcı, Okan Aydın ve Recep Niyaz, atışlardan yararlanamazken, Abdulkerim Bardakçı ve İbrahim Coşkun penaltı vuruşlarını gole çevirdi.

Fas'ta ise Moufaddal ve Moussadak'ın kaçırdığı penaltıları, Khaloua, Ennafati ve Hajhouj, ağlarla buluşturdu. Mücadele 5-4 Fas'ın üstünlüğüyle sona erdi ve  Afrika temsilcisi altın madalyaya uzandı.

20 YILLIK HASRET SONA ERMEDİ

Türkiye, Akdeniz Oyunları'nda 20 yıllık şampiyonluk hasretine son veremedi.

Bugüne kadar düzenlenen 16 Akdeniz Oyunları'nda tek şampiyonluğunu 1993'te Fransa'da yapılan 12. Akdeniz Oyunları'nda elde eden Türk Milli Futbol Takımı, ondan sonra oynanadığı 3 finali de kaybetti.

Türkiye, futbolda Akdeniz Oyunları'nda 8 kez final oynarken, 1 altın, 7 gümüş madalya kazandı. Milli takımın ayrıca 2 de bronz madalyası bulunuyor. Bundan önceki tek şampiyonluğunu 1993'te kazanan milliler, 1959, 1963, 1983, 1991, 1997, 2005 ve 2013 yıllarında Akdeniz Oyunları'nda ikinci sırayı aldı.

BAKAN KILIÇ, ÖZERTEN VE AVCI TRİBÜNDE

19 Yaş Altı Milli Takımı'nın oynadığı final mücadelesini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da izledi.

Karşılaşma öncesinde Tevfik Sırrı Gür Stadı'na gelen Bakan Kılıç, müsabakayı Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Birinci Başkanvekili Ufuk Özerten ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile takip etti.

Öte yandan, oyunlar boyunca oynanan futbol maçlarında tribünler boş kalırken, Mersinliler final maçına nispeten ilgi gösterdi. Maçın geç saatte başlaması ve aşırı sıcağa rağmen, 10 bin kişilik Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan karşılaşmayı yaklaşık 5 bin kişi tribünden izledi.

Müsabakanın uzatmalara gitmesiyle, seyircilerin büyük çoğunluğu da tribünleri terk etti.

Stat: Tevfik Sırrı Gür

Hakemler: Andrea De Marco (İtaly), Massimiliano Grilli (İtalya), Johannes Vogel (İsviçre)

Fas: Benachour, Moufaddal, Saidi, Moussadak, Cheikhi (Dk. 33 Dghoughi), El Karti, El Jaaouani, Ennafati, El Hassouni (Dk. 96 El Makahazi), Essaiydy (Dk. 114 Hajhouj), Khaloua

Türkiye: Emre Selen, Sedat Yüce, Ozan Tufan, Muhammed Serdar Yazıcı, Abdulkerim Bardakçı, Kubilay Aktaş (Dk. 46 Metin Sevinç), İsmail Güven (Dk. 74 Haydar Deniz), Okan Aydın,  Recep Niyaz, İbrahim Coşkun, Berk İsmail Ünsal (Dk. 80 Atabey Çiçek)

Goller: Dk. 1  Khaloua, Dk. 70 Ennafati  (Fas),  Dk. 15 Abdulkerim Bardakçı, Dk. 27 İbrahim Coşkun (Türkiye)

Kırmızı kart: Dk. 111 Sedat Yüce (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 57 Abdulkerim Bardakçı, Dk. 97 Okan Aydın (Türkiye), Dk. 93 Moussadak (Fas)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler