Milli Takım basın mensuplarıyla maç yaptı

Etkinlikte A Milli Kadın Futbol Takımı ile basın mensupları gösteri maçı yaptı. Maçı Fatih Terim de izledi. TFF'nin Beylerbeyi'ndeki tesislerinde oynanan gösteri maçında Kadın A Milli Takımı'nda görev yapan oyunculardan kurulu takım ile yazılı ve görsel m

Milli Takım basın mensuplarıyla maç yaptı

Etkinlikte A Milli Kadın Futbol Takımı ile basın mensupları gösteri maçı yaptı. Maçı Fatih Terim de izledi.

TFF'nin Beylerbeyi'ndeki tesislerinde oynanan gösteri maçında Kadın A Milli Takımı'nda görev yapan oyunculardan kurulu takım ile yazılı ve görsel medyadaki spor yazarları, spikerler ve yorumculardan oluşan kadın-erkek karma takım karşı karşıya geldi. Maçı Kadın A Milli Takımı'ndaki futbolcular 3-2 kazandı.

URAS: "KADINLARIN DAHA ÖNE ÇIKMASINI İSTİYORUZ"

Mücadelenin öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kadın A Milli Takım Kaptanı Yağmur Uras, bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, "14 yıldır futbol oynuyorum. Böyle bir günde, böyle bir organizasyon yapılması çok hoş oldu. Buradan Fatih Terim'e ve federasyonumuza teşekkür ediyorum. Medyanın da bizimle daha çok ilgilenmesini istiyoruz. Kadınların daha öne çıkmasını istiyoruz" dedi.

"KADINLAR FUTBOL OYNAYAMAZ DİYE BİR ÖN YARGI VAR"

Ailesinin 14 yıldır futbol oynamasına destek olduğunu ifade eden Uras, "Tabi ki ülkemizde genel olarak kadınlar futbol oynayamaz diye bir ön yargı var. Bizim de amacımız bu ön yargıyı kaldırmak. Erkekler oynuyor kadınlar da oynuyor. Kendimizi göstermek istiyoruz" diye konuştu.

YILMAZ: "KADINLARIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU ANLATABİLİRİZ"

15 senedir futbol oynadığını belirten Kadın A milli Takım Kalecisi Duygu Yılmaz, "Kadınlar günü ve güzel bir organizasyon. Umarım Türkiye'de ve dünyada kadınların ne kadar önemli olduğunu, değerli olduğunu anlatabiliriz. Bu aralar ülkemizde kadına şiddet fazlası ile olduğu için bu konuya dikkat çekmek istiyorum. Umarım kadınlarımızın değerleri anlaşılır" ifadelerini kullandı.

Kaleciliğin erkekler için olduğu kadar kadınlar için de zor olduğunu dile getiren Yılmaz, "Herhangi bir farkı yok. İllaki zorluklarımız oluyor. Özellikle Türkiye'de çok duyulmadığı için. Erkeklere verilen önem bize verilmediği için biraz zorluk yaşıyoruz. O da bayan futbolunun tanınması ve gelişmesi anlamında yapılan çalışmalarla daha iyiye gider diye düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

"SÜPER LİG'DE BULUNAN BÜTÜN TAKIMLARIN KADIN TAKIMI KURMASI GEREKİYOR"

Büyük kulüplerin de kadın futbol takımı kurmaya başladığının hatırlatılması üzerine ise Yılmaz, "Büyük kulüpler bayan futbolunun gelişmesi anlamında çok büyük bir etken. Sadece Beşiktaş ile kalmamalı diğer büyük kulüpler, hatta Süper Lig'de bulunan bütün takımların kadın takımı kurması gerekiyor. Daha çok gelişebiliriz" şeklinde cevap verdi.

FATİH TERİM'DEN AÇIKLAMA

TFF'nin Beylerbeyi'ndeki tesislerinde yapılan gösteri maçını izlemeye gelen Türkiye Futbol Direktörü Terim, kadınların cinsiyetle değil insan olarak görülmesi gerektiğini belirterek, "Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum. 1993 yılında burada kadın milli takımını kurmak bize nasip oldu. Aradan 23 yıl geçmiş ve şu anda kadınlarımızın 3 tane ligi var. Kadınlarımızla ilgili baya ilerlemişiz. Bunda katkım olduğu için çok mutluyum. Sayın Şenes Erzik, "Hoca UEFA talimat gereği kurmamız lazım" dediği günden bu yana kadın futbolumuz oldukça yol aldı. İdeal değil ama daha iyi duruma getirmek için uğraşıyoruz. Kadınlar gününü bir gün değil, senenin her günü kutlamalıyız" dedi.

Maçın ilk yarısını değerlendiren Terim, "İlk yarı karşılıklı denemelerle geçiyor ama kızlarımız daha ağır basıyor. Daha güzel hareketleri onlardan izliyoruz. Ev sahibi oldukları için biraz da centilmence davranıyorlar" diye konuştu.

Basın mensuplarının maçta görev alan erkek futbolcuların zorlanması ile ilgili sorusuna ise Terim, "Erkekler zor durumda kaldı. Sizinkilerin biraz antrenman yapması lazım" diye espirili bir şekilde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor