Milli sporcular zoru başardı

Dakar Rallisi’nin ikinci gününde Villa Carlos Paz-San Juan etabı, yarışçıları bir hayli zorladı. Milli sporcuları sıcaktan dolayı son bölümü iptal edilen etabı tamamlamayı başardı.Spor Toto ve GAP İdaresi’nin desteklediği Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemi

Milli sporcular zoru başardı

Dakar Rallisi’nin ikinci gününde Villa Carlos Paz-San Juan etabı, yarışçıları bir hayli zorladı. Milli sporcuları sıcaktan dolayı son bölümü iptal edilen etabı tamamlamayı başardı.

Spor Toto ve GAP İdaresi’nin desteklediği Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir’in Dakar mücadelesi devam ediyor. Arjantin’in başkenti Buenos Aires’ten başlayan Dakar Rallisi’nin en uzun özel etabına sahip Villa Carlos Paz-San Juan bölümü zorluk derecesiyle yarışçıları bir hayli zorladı. Dağlık alanda sert zemine sahip San Juan etabında milli sporcular Serkan Özdemir ve Şakir Şenkalaycı toz ve kumla kaplı alanda 625 kilometre yol kat ettiler. Sabahın erken saatlerinde başlayan Dakar Rallisi San Luis bölgesindeki tuz yataklarından geçerek San Juan’da sona erdi. Etaptaki taşların yanı sıra 42 dereceyi aşan sıcak hava da sporcuları negatif olarak etkiledi. İkinci etapta yarışçılar navigasyon problemleri de yaşarken, sıcak havadan dolayı etabın son bölümleri iptal edildi.

ZİRVE JOAN BARREDA BORT’UN

161 yarışçının start aldığı etabı TMF Dakar Takımı’nın sporcularından Serkan Özdemir 09:32:44 ile 91. ve Şakir Şenkalaycı 09:37:44’lük zamanıyla 94. sırada bitirdi. İkinci etapta 3 saat ceza alan Selçuk Bektaş ile Koray Özkaplan da 139 ve 142. sırada kaldı. Salinas de Mascasin gibi zorlu bölgelerden geçen etabı Joan Barreda Bort ilk sırada tamamladı. İspanyol yarışçıyı Paulo Gonçalves ve Ruben Faria takip etti.

Genel klasmanda Joan Barreda Bort birinciliği elde ederken, Türk sporcular Serkan Özdemir 90, Şakir Şenkalaycı 93, Selçuk Bektaş 139 ve Koray Özkaplan 142. sırada yer aldı.

3. ETAP BUGÜN BAŞLIYOR

Dakar Rallisinin üçüncü etabında sporcular bugün San Juan-Chilecito’yu kat edecekler. Arjantin’in en güzel bölgelerinden biri olan San Juan’da yarışçılar, 220 kilometresi özel etap olmak üzere toplamda 657 kilometre yol yapacaklar. Serkan Özdemir, Şakir Şenkalaycı, Koray Özkaplan ve Selçuk Bektaş kırmızı topraklara sahip parkurda And Dağları’nın eteklerindeki kanyonlardan geçip, yüksek tepe ve su geçişleriyle mücadele edecekler. Taşlı toprak zeminin yanı sıra yarışçılar, gün içerisinde kumla da sınav verecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler