Milli sporcular zehirlendi

Erzurum'da kampta bulunan Buz Hokeyi 18 Yaş Altı Milli Takımı sporcularından bazılarının, yedikleri yemekten dolayı gıda zehirlenmesi geçirdikleri bildirildi.Edinilen bilgiye göre, kentte kampa giren Buz Hokeyi 18 Yaş Altı Milli Takım sporcularından bazıl

Milli sporcular zehirlendi

Erzurum'da kampta bulunan Buz Hokeyi 18 Yaş Altı Milli Takımı sporcularından bazılarının, yedikleri yemekten dolayı gıda zehirlenmesi geçirdikleri bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, kentte kampa giren Buz Hokeyi 18 Yaş Altı Milli Takım sporcularından bazıları, Kiremitlik Tepe'deki Türk Telekom Atlama Kuleleri'nin yanındaki otelde fenalaşınca, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan kontrollerde, 13 sporcuya gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu.

 

Aralarında Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in oğlu Erdoğan'ın da bulunduğu sporcuların, hastanedeki tedavilerinin ardından, adli rapor için İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince ifadeleri alındı.

 

Milli takım yetkilileri ve diğer sporcularla birlikte Türk Telekom Atlama Kuleleri'nin yanındaki otelden, Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Palan Otel'e yerleşen 13 sporcunun sağlık durumunun iyi olduğu ve sürekli kamp doktoru tarafından gözetim altında oldukları belirtildi.

 

Bu arada, öğleden sonra antrenmanları iptal edilen milli takım sporcularının, Palandöken ilçesindeki buz hokeyi salonundaki antrenmanlarına yarın devam edecekleri öğrenildi.

 

ÖZEL YEMEK FİRMASI İLE SÖZLEŞME İPTAL EDİLDİ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 Kış Oyunları'nda da yemek ve iaşe ihtiyacını karşılayan özel yemek firması ile gıda zehirlenmesi sonrası sözleşmenin iptal edildiğini söyledi.

 

Gıda zehirlenmesini üzücü bir hadise olarak nitelendiren Çintımar, ''Sporcularımızın durumu şu an iyi. İlgili yemek firması ile 2011 Kış Oyunları'nda da çalıştık. Firma 'bizim kabahatimiz yok' diyor. Biz de ilgili firmayla yemek anlaşmamızı iptal ettik. Firmadan sporculara verilen yemeğin tahlilini istedik. Erzurum Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü'nde tahlil yapılacak'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler