Milli sporcu toprağa verildi

Ölümle sonuçlanan olay, geçen hafta Yaşamkent Mahallesi'nde Ercan Şafak'a ait evde meydana geldi. Trap ve skeet atışlarında Avrupa ve Türkiye'de katıldığı yarışmalarda çok sayıda birincilik elde eden Milli Atıcı Sevcan Şafak, üç ay önce eşinden boşandıkta

Milli sporcu toprağa verildi

Ölümle sonuçlanan olay, geçen hafta Yaşamkent Mahallesi'nde Ercan Şafak'a ait evde meydana geldi. Trap ve skeet atışlarında Avrupa ve Türkiye'de katıldığı yarışmalarda çok sayıda birincilik elde eden Milli Atıcı Sevcan Şafak, üç ay önce eşinden boşandıktan sonra babasının evine döndü. Sevcan Şafak, anne ve babası uyuduktan sonra yarışmalarda kullandığı tüfeği karnına dayayarak ateşledi. Silah sesiyle uyanan ailesi odaya girdiğinde Sevcan Şafak'ı kanlar içerisinde buldu. Köroğlu Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan Sevcan Şafak'ın üç kez duran kalbi çalıştırıldı. Ameliyatla vücudundan 150 saçma çıkarılan Sevcan Şafak, yoğun bakım ünitesine alındı.

Şafak'ın dün öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi kızlarının organlarını bağışlama kararı aldı. Sağlık Bakanlığı'na organ bağışıyla ilgili bilgi verilmesinin ardından dokuya uygun hastalar tespit edildi. Hastaların gece saatlerinde belirlenmesinin ardından 5 kişilik bir ekip Sağlık Bakanlığı'na ait bir araçla dün gece saat 01.50 sıralarında Köroğlu Devlet Hastanesi'ne geldi. Saat 02.10 sıralarında ameliyata giren doktorlar, saat 06.30'a kadar süren ameliyatla Sevcan Şafak'ın gözleri, pankreası, kalp kapakçığı, iki böbreği ve karaciğerini aldı. Özel kaplara konulan organlar gelen ekip tarafından Ankara'ya götürüldü.

 

Milli Atıcı için Kılıçarslan köyünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Sabri Şatıroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Suat Çelen ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ambulans şoförü olan baba Ercan Şafak ve acılı anneyi komşuları teselli ederken, Sevcan Şafak'ın babasının ikamet ettiği evin önünde cenaze namazı kılındı. Müezzin Sabahattin Gümüş, mikrofonu eline alarak şöyle konuştu: "Bir

de sizlere şunu hatırlatayım. Kul hakkı çok kötü. Maddi açıdan söylüyorum. Eğer bu kızımızdan alacağı olan varsa gelsin. Babası, ağabeyi burada. Ben de buradayım. Gelsin alsın. Vereceği olan varsa da gelsin versin. Kul hakkı, Allah muhafaza. Allah kimseye kul hakkıyla öbür tarafa gitmeyi nasip eylemesin."

Hayatını kaybeden Sevcan Şafak, kılınan öğle ve cenaze namazının ardından Kılıçarslan Köyü mezarlığına defnedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler