Milli golcü Türkiye'ye mi geliyor?

Kuzey İrlanda ile önceki gün oynanan hazırlık maçında attığı golle A Milli Takım'ı galibiyete taşıyan Mevlüt Erdinç, Adana'dan 4 büyüklere yeşil ışık yaktı.  Futbola Fransa'da başlayan ve halen St. Etienne'de top koşturangurbetçi oyuncu, daha önce soğuk b

Milli golcü Türkiye'ye mi geliyor?

Kuzey İrlanda ile önceki gün oynanan hazırlık maçında attığı golle A Milli Takım'ı galibiyete taşıyan Mevlüt Erdinç, Adana'dan 4 büyüklere yeşil ışık yaktı.  


Futbola Fransa'da başlayan ve halen St. Etienne'de top koşturangurbetçi oyuncu, daha önce soğuk baktığı Süper Lig'de ter dökmeye hazır olduğunu söyledi.  
 
Gurbetçi oyuncu, Türkiye'den kendisine teklif gelmesi durumunda bunu değerlendirebileceğini belirtti.  26 yaşındaki yıldız, "Süper Lig artık Avrupa'daki ligleri aratmayacak kadar kaliteli. Eskiden sadece 4 büyük takım söz sahibiydi. Şimdi her takım neredeyse eşit düzeyde. Herkes herkesi yenebiliyor. Rekabet arttı. Fransa veya Avrupa'nın diğer liglerinden hiçbir farkı kalmadı." dedi.

2014 Dünya Kupası'na neden gidemedik?

Rakiplerimiz bize karşı iyi bilenmişlerdi. Herkes bizi Hollanda ile birlikte favori görüyordu. Sonuçta elemelere kötü başladık. İçerideki maçlarda çok kolay puanlar kaybettik. Özellikle İstanbul'da Romanya'ya yenilmemiz bizi demoralize etti. Yine öne geçmemize rağmen kaybettiğimiz Macaristankarşılaşması gruptaki işimizi zorlaştırmıştı. Fatih hocanın gelişiyle toparlandık fakat iş işten geçmişti.

Bizim yerimize play-off'a Romanya yükseldi ve Yunanistan ile eşleşti. Biz çıksaydık Yunanlıları eler miydik?

Romanya'nın yerinde olmayı çok istiyorduk. Aslına bakarsanız bizim hakkımızdı. Çünkü onları kendi evlerinde 2-0 gibi net bir skorla yenmiştik. Ancak dediğim gibi ilk etapta çok gereksiz puanlar kaybettik.

Fatih Terim'in 7 yıllık sözleşme imzalaması seni şaşırttı mı?

Biz hocamızın devam edeceğini biliyorduk. İyi ki kaldı. Bana göre Fatih Terim, Milli Takım için en ideal hoca. Beni ilk kez o çağırmıştı. İnşallah Fransa'da düzenlenecek Euro 2016 finallerine bizi götürür. Ben de doğup büyüdüğüm ülke olan Fransa'da Ay-Yıldızlı formayı giymenin gururunu yaşarım.

Abdullah Avcı ile de çalıştın. Terim'le arasındaki fark nedir?

Abdullah hoca da değerli bir teknik direktör. Kendisiyle 2005 yılında iken tanışmıştım. O zaman Fransa U18 Milli Takımı ile Kuşadası'na gelmiştim. Onun sayesinde Türk Milli Takımı'nı tercih ettiğimi söyleyebilirim.

Fransa yerine A Milli Takım'ı seçerken tereddüt ettin mi?

Hayır etmedim. Çok çabuk karar verdim. Ailemin bile haberi yoktu. Zaten onlar da Ay Yıldızlı takımda oynamamı istiyordu.

Milli Takım'a yeni katılan oyuncular için neler söylersin?

Antrenmanlarda gördüğüm kadarı ile oldukça yetenekliler. Gelecekte Milli Takım'a faydalı olabilecek genç isimler. Hatta tecrübe kazanırlarsa Avrupa'da bile oynayabilirler bence. Örneğin Salih Uçan'ı çok beğeniyorum. Adem Büyük ve Gökhan Töre'nin de geleceği parlak.

Başka bir ülkeye transfer olmayı düşünüyor musun?

Evet kafamda transfer var. Hedefim La Liga veya Premier Lig'de oynamak. Fakat Türkiye de olabilir. Gelmeyi gerçekten düşünüyorum. Önceden hiç düşünmüyordum. Fakat şimdi çok istiyorum.

Türkiye konusunda neden fikrin değişti?

Çünkü bugün Süper Lig, Fransa ile aynı seviyede. Anadolu'daki takımlarda bile artık iyi oyuncular var. Sivasspor'daki Aitif gibi. Onu Fransa'dan tanıyorum. Önceden sadece 4 büyüklerde kaliteli oyuncular vardı. Şimdiise her takımda kaliteli futbolcuları görmek mümkün. Rekabet ortamı arttı.

Gençliğim Hakan Şükür'ü izlemekle geçti

Son yıllarda Arda Turan'dan başka Avrupa'da oynayan oyuncumuzun olmayışını neye bağlıyorsun?

Milli Takım'dan kaynaklanıyor. Türkiye, eskisi gibi uluslararası turnuvalarda başarılı olursa lejyonerlerin sayısı da artar diye tahmin ediyorum.

Hakan Şükür'den sonra istikrarlı bir golcü çıkmadı. Onun boşluğudolmadı hâlâ. Bunun sebebi nedir?

Evet doğru haklısın. Onun gibi ben de iyi bir golcü olmak isterdim. Onun için çalışıyorum. Ama zor işte (gülerek). Hakan abinin hayranıyım zaten. Gençlik yıllarım onu izlemekle geçti.


Fransa'daki özel hayatın nasıl geçiyor?

Oraya alıştım. Ailem aslen Yozgatlı. Şu anda Lyon'da yaşıyorlar. Akrabalarım da var. Şimdi de Mehmet Ali isminde bir oğlum dünyaya geldi. Daha çok onunla vakit geçiriyorum. Türkiye'ye gelişimde ise fırsat buldukça Yozgat'a giderim. İnançlı biriyim. Maçlara namaz kılmadan çıkmam. Ayrıca Türk bayrağını simgeleyen kırmızı beyaz bileklik takarım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler