Milli boksörün hedefi olimpiyat

Dünya üçüncüsü milli boksör Emine Bozduman, 2016 Olimpiyatları'nda şampiyonluk hedeflediğini söyledi.Bozduman, AA'ya yaptığı açıklamada, geçen ay Güney Kore'de düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nın bugüne kadar katıldığı ilk dünya şampiyonası old

Milli boksörün hedefi olimpiyat
Dünya üçüncüsü milli boksör Emine Bozduman, 2016 Olimpiyatları'nda şampiyonluk hedeflediğini söyledi.
Bozduman, AA'ya yaptığı açıklamada, geçen ay Güney Kore'de düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nın bugüne kadar katıldığı ilk dünya şampiyonası olduğunu anlattı.
Güney Kore'de 13 gün kaldıklarını belirten Bozduman, "Güzel bir ön hazırlık süreci geçirdik. Ardından maçlarımız başladı. İlk olarak daha önce Avrupa Şampiyonası'nda yenildiğim rakibimi yenerek çeyrek finale yükseldim. Çeyrek finalde ise Amerikalı rakibimi yendim. Bu galibiyetler benim için oldukça mutluluk vericiydi. Yarı finalde eşit maç çıkarmamıza rağmen hakem Kazak Lazzat Kungeibayeva, rakibim yönünde görüş bildirdi. Bu mağlubiyetle şampiyonadan üçüncülükle ayrılmış oldum" ifadesini kullandı.
Şampiyonanın kendisi için önemli deneyim olduğunu aktaran Bozduman, "Amacım önce olimpiyatlara katılmak. Hem olimpiyat hem de dünya şampiyonu olarak ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" dedi.
Bugüne kadar çeşitli başarılar imza attığını belirten Bozduman, kürsünün en üstüne çıkıp İstiklal Marşı'nı okutmak istediğini kaydetti.
"Emine, çok özel bir yetenek"
Bozduman'ın antrenörü Ahmet Çınar da öğrencisinin Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini vurguladı.
Ara vermeden çalışmalara başladıklarına işaret eden Bozduman, "Emine, çok özel bir yetenek. İlerisi için daha büyük başarılara imza atabilecek bir sporcumuz. Bu nedenle Dünya Şampiyonası'nın ardından hız kesmeden hazırlıklara başladık. Olimpiyatlara kadar hız kesmeden çalışmalara devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler