Michel Platini'den şike açıklaması

 Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, Bosna-Hersek futbolunda yaşanan olaylardan UEFA olarak memnun olmadıklarını belirtti. Bazı temaslar için beraberindeki heyetle başkent Saraybosna’ya gelen UEFA  Başkanı Michel Platini, B

Michel Platini'den şike açıklaması

 

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, Bosna-Hersek futbolunda yaşanan olaylardan UEFA olarak memnun olmadıklarını belirtti.
 
Bazı temaslar için beraberindeki heyetle başkent Saraybosna’ya gelen UEFA  Başkanı Michel Platini, Bosna-Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Vjekoslav Bevanda  ile görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya Bosna-Hersek Futbol  Federasyonu Normalleştirme Komitesi Başkanı İvitsa Osim de katıldı.
 
Gerçekleştirilen üçlü görüşmenin ardından Bakanlar Konseyi’nden yapılan  yazılı açıklamada, Bevanda’nın Bosna-Hersek futbolunun normalleştirilmesi için  gösterdiği çabalar, bu süreçte kurulan ve Bosna-Hersek futbolunun efsane  isimlerinden oluşan Normalleştirme Komitesi ile sürdürülen işbirliğinden dolayı  Platini’ye teşekkür ettiği belirtildi.
 
UEFA Başkanı Platini’nin de Bevanda’yı Normalleştirme Komitesi ile  gerçekleştirdikleri işbirliği kapsamında geldikleri son nokta hakkında  bilgilendirdiği ifade edildi. Platini’nin gelinen noktayı "sadece bir başlangıç"  olarak nitelendirdiğine işaret edilen açıklamada, Platini’nin UEFA ve  Bosna-Hersek Futbol Federasyonu arasındaki işbirliğinin gelişerek devam  edeceğini, bunun ülkeye yeni ve modern stadyumlar yapılmasını, altyapı  yatırımlarını kapsadığını dile getirdiği kaydedildi.
       
"Şike konusuna tolerans göstermeyeceğiz"
Parlamento binasındaki toplantının ardından başkentteki Asim  Ferhatoviç-Hase Olimpiyat Stadı’na geçen Platini, burada gazetecilerin sorularını  cevapladı.
 
Bosna-Hersek futbolunda yaşanan olaylardan UEFA olarak memnun  olmadıklarını ve bu nedenle Normalleştirme Komitesi kurulduğunu belirten Platini,  "bu komitenin gençliğinde hayranlıkla seyrettiği ve sonrasında birlikte oynama  şansı da bulduğu efsane isimlerden oluştuğunu" söyledi.
 
Komitenin kurulmasının ardından iki yıl geçtiğini belirten Platini,  "Gelinen bu nokta için Komite üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Kısa zamanda  çok yol katettik, katetmeye de devam edeceğiz. Sayın Başbakan’a da ilettim,  burada da tekrarlamak istiyorum; Biz UEFA olarak tek başımıza bunu başaramayız.  Bosna-Hersek hükümeti de bu hususta bize yardımcı olmalı. Böylelikle Bosna-Hersek  Futbol Federasyonu’na, gençlere ve ülkenin futbol geleceğine yardım etmiş oluruz"  diye konuştu.
 
Başkent Saraybosna’da yarın düzenlenecek Fair Play ve Sosyal Sorumluluk  Komitesi toplantısına da değinen Platini, UEFA tarihinde ilk kez böyle bir  toplantı düzenleneceğine dikkati çekti. Michel Platini, bunun iki yıldır görevde  olan Normalleştirme Komitesi’nin başarısının en büyük kanıtı olduğunu söyledi.
 
Gazetecilerin dünya genelindeki futbolda şike iddialarına ilişkin  sorularına cevap vermekten kaçınan Platini, UEFA’nın şike konusuna hiçbir şekilde  tolerans göstermeyeceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor