MHK'dan hakemlere terapi!

(MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, ''Hakemlerle birebir görüşerek, onların kafalarının rahat olmasını sağlamaya çalışıyorum'' dedi.Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmanın ardından yeni

MHK'dan hakemlere terapi!

(MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, ''Hakemlerle birebir görüşerek, onların kafalarının rahat olmasını sağlamaya çalışıyorum'' dedi.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmanın ardından yeni sezonda dikkatlerin daha fazla hakemlerin üzerinde olacağının bilincinde olduklarını belirterek, ''Hakemlerle birebir görüşerek, onların kafalarının rahat olmasını sağlamaya çalışıyorum'' dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Yusuf Namoğlu, hakem seminerinde teknik eğitimlerin dışında psikolojik eğitimlerin de yer aldığını vurgulayarak, ''Ben birebir onlarla görüşüyorum, onların kafalarının rahat olmasını sağlamak ve bir takım yan etkilerden arındırmak için çalışmalar yapıyoruz. Öncelikle hakemin kafası rahat olacak ki sahada da o verimi gösterebilsin'' diye konuştu.

Hakem seminerini, daha önce ligler 5 Ağustos'ta başlayacağı için 24-27 Temmuz'da gerçekleştirdiklerini, ancak liglerin 9 Eylül'e ertelenmesinin ardından yeni bir seminer programı daha yapacaklarını kaydeden Namoğlu, şöyle devam etti:

''Semineri liglerin başlamasından 1 hafta önce düzenlememizdeki amaç, hakemlerin buradan aldıkları taze bilgilerle, kondisyonla lige iyi başlamalarını sağlamaktı. Ancak lig bir ay ertelendiği için ligler başlamadan üst klasman hakemleri için buna benzer daha mini bir seminer yapacağız. Gerekirse formlarını kontrol etmek amacıyla mini bir atletik test yaptıracağız. UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg'i yine çağıracağız. Onunla beraber tekrar hakem arkadaşlara bilgileri aktarıp, lige iyi başlamaya çalışacağız.''

-''BU OLAYLAR HAKEMLERİN NE KADAR MASUM OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR''-

Futbolda yaşanan şike soruşturmasının kendilerini de etkilediğini vurgulayan Yusuf Namoğlu, ''Bu olaylar psikolojik olarak bizleri ve hakemleri olumsuz etkiliyor. Kafalar sakin değil. Bu olaylardan herkes üzülüyor. Ancak bizi sevindiren bir tek şey var, hiçbir hakem veya gözlemcinin böyle olaylarda adının anılmaması Türk hakemliği için çok önemli'' dedi.

Önemli oyuncuların yer aldığı Türkiye Ligi'nin tüm Avrupa'dan dikkatle izlendiğini kaydeden MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, şunları söyledi:

''Avrupa'da dikkatle izlenen Türkiye Ligi'nde bu olaylara Türk hakeminin bulaşmaması, eski hakemlerin de şu ana kadar bulaşmaması bizim için sevindirici bir olay. Biz futbolun diğer ögelerine göre arındırılmış bir kurumuz. Geçmiş yıllarda hakemler herkesin hedef tahtası haline geliyordu. Ancak bu olaylar hakemlerin ne kadar masum olduğunu göstermiştir ve futbolun diğer ögelere bir mesaj olarak gitmiştir. Umarım gelecek yıllarda bu mesajı buradan almış olurlar.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor